Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
47

Antakya Belediyesi İşçi Personeline Eğitim İkramiyelerini Ödedi

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz işçi personelin yüzünü güldürdü. Başkan Yılmaz, Toplu İş Sözleşmesi’nden kaynaklı çocukları eğitim gören 86 belediye işçi personeline eğitim ikramiyelerinin ödenmesi talimatını vererek, çalışanlarının bir kez daha yüzünü güldürdü. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, personellerin her türlü hak ve alacaklarını henüz alın terleri kurumadan ödeme konusunda önem ve hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek, Antakya’ya ve vatandaşlarımıza hizmet için gece-gündüz demeden çalışan personellerinin eğitim gören çocukları için ödenen ikramiyelerini güle-güle harcamalarını diledi.

Arsuz’da Heyelan Nedeniyle Arızalanan Hat Yenilendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yüksek kesimlerde oluşan heyelan ve sel nedeniyle içme suyu hatlarında oluşan sıkıntıları gidermeye devam ediyor. Olumsuz hava koşullarının dağlık bölgelerde bulunan su gözlerinden mahallelere iletilmesi sırada kullanılan boruların tahrip olmasına neden olduğunu bildiren Genel Müdürlük, Arsuz ilçesine bağlı birçok mahallede aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldiğini ve dağlık kesimlerde zarar gören içme suyu hatlarının zor şartlar altında ekipler tarafından yenilendiğini açıkladı. Arsuz ilçesine bağlı Konacık Mahallesi’nde yapılan çalışma hakkında bilgi veren İdare, dağdan gelen isale hattının parçalanması ile oluşan su sorununu gidermek amacıyla 110’luk borular ile 250 metrelik yeni içme suyu hattının yenilendiğini ve mahalle sakinlerinin rahata kavuştuğunu aktardı.

İskenderun Çankaya Su Deposuna Takviye Hat Çekildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), su depolarında ve içme suyu hatlarında oluşan arızalara hızlı bir şekilde kalıcı çözümler getirilerek sorunların giderildiğini açıkladı. Vatandaşların yaşam kaynağı olan içme suyunun dağdaki gözlerden mahallede bulunan meskenlere iletilmesi sırasında önemli yer teşkil eden su depoları, terfi istasyonları ve kuyularda bakım onarım çalışmalarının yanı sıra arıza tamiratlarının devam ettiğini vurgulan idare, içme suyunun yetersiz geldiği noktalarda depolara ek takviye hat çekildiğini aktardı. İskenderun Çankaya ve Tepe mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla bölgede oluşan arızayı gidermek adına Çankaya Su Deposunda çalışma yapan HATSU ekipleri, 90’lık borular ile 20 metrelik ek takviye içme suyu hattı ekleyerek içme suyu kapasitesini arttırdı.

‘Genç Fikirler Yarışıyor’ Projesi İçin Geri Sayım Başladı

Şehrin vizyonuna katkı sunarak kentsel yaşam biçimlerinin gelişimi amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, hızlı ve düzensiz bir yapılaşmaya giden Hatay’da sağlıklı kentleşmenin sağlanabilmesi için yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. ‘Genç Fikirler Yarışıyor’ adı altında projeyi hayata geçiren HBB, kentleşme konularından; ulaşım, atık yönetimi, kalabalıklaşma ve nüfus yoğunluğunun getirdiği olumsuzlukların giderilmesine yönelik çalışmalar ile doğal çevrenin korunması konularından birini seçerek ‘Benim Bir Önerim Var’ diyen tüm lise 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin başvurularını bekliyor. Her öğrencinin yalnızca bir fikir ile katılabileceği yarışmaya başvurmak isteyen gençler, mail ortamında adını, soyadını, okulunu, yaşını ve yaşadığı ilçeyi belirterek en az 150 kelime en fazla 250 kelime olacak şekilde hataygastronomievi@gmail.com adresine gönderebilecek. Fikrin son gönderim tarihinin 15 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00, sonuçların açıklanacağı tarihin ise 19 Mayıs Pazar günü olduğunun altını çizen HBB yetkilileri, proje sonunda seçilen uygulanabilir 10 fikrin sahibi gencin; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katılım göstereceği, Hatay UNESCO Gastronomi Evi’nin Cumhuriyet Odası’nda gerçekleştirilecek olan yemek programında ağırlanacağını ifade etti.

Muayene ve Parsel Bacalarında Yenileme Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından altyapının rahatlaması amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü duyurdu. Hatay’ın 15 ilçesinde ayrım yapmaksızın en ücra noktalarına kadar hizmet atağını sürdüren Genel Müdürlük, vatandaşların talep ve istekleri doğrultusunda projelerin hazırlandığını ayrıca yıllardır süren sorunlara bir son verildiğini açıkladı. İskenderun İlçesinin muhtelif noktalarında yapılan çalışmalar kapsamında bilgi veren İdare, İskenderun ilçesi genelinde geçtiğimiz 1 ay içerisinde ALO 185 HATSU Çağrı Merkezine gelen bildirimler sonrasında asfalt altında kalan ve deforme olan toplamda 60 adet silindir ile muayene bacasının yükseltildiğini ayrıca trafik açısından tehlikelerin önlendiğini aktardı. Muayene bacalarında oluşan tıkanıklık sorununu gidermek amacıyla parçalanan bölgelerinde yenilendiğini ileten HATSU, İskenderun ilçe genelinde mahalle aralarında parçalanarak çöken bacaların yenilendiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Hatay’ın Geleceğini Planlıyor

Temiz şehir ve temiz çevre yaratma arzusuyla çalışmalarını yürüten ve bu konuda ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki faaliyetlerine devam ediyor. HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler desteği ile 2050 yılında kadar Hatay’da gerçekleşmesi öngörülen atık yönetimi yatırımları ve kapasite güçlendirilmesi için ‘Katı Atık Yönetim Planı’ çalışmalarına başladı. Bununla beraber Türkiye’nin kalkınma hedefleri çerçevesinde enerji yoğunluğunun düşürülmesi, temiz enerji kullanımı payının artırılması amacıyla da ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ çalışmalarına başlayan yetkililer, hayata geçirilecek bu planların önemine dikkat çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here