Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
63

İTSO’da Arapça Kursları Nisan Ayında Başlıyor

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda “Uzman Dil Eğitmenleri” tarafından Arapça kursları başlıyor. İTSO’dan yapılan açıklamada, Nisan ayı içerisinde başlayacak olan Arapça kursları için müracaatların başladığı belirtildi. Arapça kurslarının ücretsiz olacağı açıklanırken, müracaatların şahsen yapılması gerekiyor. İTSO’da uzman dil eğitmenleri tarafından verilecek eğitimlerde, birinci derslik kurslar, A1 seviyesinde başlatılacak. Kursların 4’ncü ay sonunda ise sınav yapılacak. Başarılı olan kursiyerleri, dördüncü aydan sonra A2 seviyesinde ikinci kademe kurslara devam edebilecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca, 20 kişilik sınıflarda Arapça kurslarının verileceği, katılım sayısının fazla olması durumunda ise ayrıca kurs açılabileceği vurgulandı.

 Ak Parti İskenderun SAS Görevlileri Sonuçları Aktaracak

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanlığı ve İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından oluşturulan Sonuç Alım Sistemi (SAS) Görevlileri 16 Nisan da kısa sürede seçim sonuçlarını bildirecek. Ak Parti İskenderun İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi binasında SAS merkezinden, 15 kişilik ekip seçim sonuçlarını Ak Parti Genel Merkezine bildirecek. Sandık müşahitleri tarafından bildirilen sonuçlar görevliler tarafından sisteme girilecek. İskenderun SAS Ekibi İskenderun genelinde 439 sandıktan gelen sonuçları yaklaşık 1 saat içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.

Belediye Başkanı Kimyeci Sebze Hali Esnafını Ziyaret Etti

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bilgilendirme programı kapsamında Sebze Hali esnafı ile bir araya geldi. Başkan Kimyeci ve Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, Sebze Hali esnafına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve belediye hizmetleri hakkında bilgiler verdi, istek ve taleplerini dinledi. 16 Nisan’da gerçekleşecek Referandumda ‘Büyük ve Güçlü Bir Türkiye’ için milletçe ‘Evet’ diyeceklerini belirten Kimyeci, esnafı da ‘Evet’ demeye davet etti. Kimyeci, buluşmada ayrıca Antakya Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana esnafa yapılan hizmetleri detaylı bir şekilde anlatarak hizmetlerin devam edeceğini vurgularken, yeni Sebze Hali Projesinin bir an önce Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanarak hayata geçirilmesini de talep etti.

Kandil Münasebetiyle Vatandaşlara Yemek ve Tatlı İkramı

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Regaip Kandili münasebetiyle Kemal Çipe ve Ulucami’de vatandaşlarla bir araya geldi. Regaip Kandili münasebetiyle Ulucami ve Kemal Çipe Camii’nde vatandaşlara tatlı ikramında bulunan Başkan Kimyeci, başta Antakya’lı vatandaşlar olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni kutladı. Başkan Kimyeci, 31 Mart Cuma günü 3 aylar ve Regaip Kandili münasebetiyle Esentepe Mahallesi Muhammet İpek Cami ve Saraykent Mahallesi Miraç Camii’nde vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunulacağını ifade etti. Başkan Kimyeci, tatlı ikramının ardından kendisine eşlik eden daire müdürleri ve vatandaşlarla günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here