Engelleri Aşarak Hayalini Gerçekleştirdi

0
69

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) memur olarak çalışan ve bir tür nörolojik kas hastalığı olan Servikal Distoni hastası Erol Gürsel, “Sevdalı Düşler” adlı bir kitap yazdı. Azmi ve mücadelesi ile herkesin takdirini kazanan Gürsel, kitap yazarak büyük bir hayalini gerçekleştirdiğini söylüyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) memur olarak çalışan ve doğuştan ‘Servikal Distoni’ adı verilen nörolojik bir hastalığı olan 36 yaşındaki Erol Gürsel, engelleri aşarak hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.  Anılarını “Sevdalı Düşler” adlı bir kitapta toplayan Erol Gürsel azmiyle de çevresine örnek oluyor.

1982 yılında İskenderun’da doğan; ilk, orta ve lise tahsilini İskenderun’da yapan Erol Gürsel okuma azminden hiç vazgeçmedi ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 2005 yılında Engelli Memur Sınavı’nı kazanarak iş hayatına başlayan Erol Gürsel’in yazma tutkusu ise lise yıllarına dayanıyor. O dönem şiirlerini okuyan bir arkadaşının denemeler yazmasını tavsiye etmesi üzerine, yıllar boyunca denemeler kaleme alan Erol Gürsel, 2017 yılında ilk kitabını tamamlamanın gururunu yaşıyor.

“Sevdalı Düşler” adlı kitabında aşkı anlatan Erol Gürsel, anılarını özlü sözler ve şiirlerle süsleyerek roman tadında kaleme almış. Erol Gürsel kitap yazma sürecindeki duygularını ise şu sözlerle ifade ediyor: “Bu kitabı yazarken hiçbir zaman maddi beklenti içinde olmadım, kitap yazmak hep hayalimdi ve ben bu hayali gerçekleştirmenin ve bu şekilde hayatta var olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yazmak insanı gerçekten rahatlatıyor. Herkes yazamayabilir, duygularını ifade edemeyebilir belki, ama ben onlara denemelerini ve içlerindeki yazarı keşfetmelerini tavsiye ediyorum.”

Nörolojik engeline ve yaşadığı konuşma güçlüğüne rağmen hayata gülen gözlerle bakmaya devam eden Erol Gürsel, geçtiğimiz Şubat ayında piyasaya çıkardığı ilk kitabının ardından olumlu geri dönüşlerin de desteğiyle ikinci kitabı için hazırlıklara başladığını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here