Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
53

kısa-kısa haberlerCHP’li Vekillerden Kırmızı Kart!

TBMM’den geçirilmek istenilen ve rejim değişikliği ile sonuçlanacak olan Anayasa Taslağına CHP Milletvekilleri muhalefet etmeye devam ediyor. CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse konuşmasında; “Ülkemizin geleceğini derinden etkileyecek bu anayasa değişikliğine karşı hep beraber 1 dakika ayağa kalkma eylemi, ayağa kalkıyoruz ve kırmızı kart gösteriyoruz” dedi. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın da aralarında bulunduğu vekiller, TBMM Genel Kurulunda ayağa kalkarak Kırmızı Kart gösterme eyleminde bulundular.

Zabıta Ekipleri Çöp Toplayıcılarına Geçit Vermiyor

Atıkların ve çöplerin sağlıklı bir şekilde toplanmasını hedefleyen İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri çöp toplayıcılarına göz açtırmıyor. Kent genelinde trafikte oluşturdukları tehlike dolayısıyla halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan kâğıt toplayıcılarına Zabıta Ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Sokak çöp toplayıcılarının belirlenen alanlardan vatandaşların bıraktıkları atıkları ve çöpleri kaçak yollarla aldıklarının tespit edilmesi üzerine harekete geçen Zabıta ekipleri, araçların üzerinde bulunan geri dönüşüm atıklarına el koydu. Ekipler tarafından sokak çöp toplayıcılarına ‘Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince işlemler yapıldı. Toplanan maddelerin halk sağlığına ve çevre kirliliğine neden olması ile ilgili olarak vatandaşlardan bu kişilerin görüldüğü yerde Zabıta ekiplerine ihbar etmesini istendi.

 HBB’den Asfalt Öncesi Zemin İyileştirme Çalışması

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Dörtyol ilçesine bağlı Çaylı Mahallesi’nde beton asfalt çalışması öncesi zemin iyileştirme çalışmalarına başladı. Dörtyol ilçesine bağlı Çaylı Mahallesi’nde tozlu ve çukurlu yollardan yakınan halka duyarsız kalmayarak çalışmalarını başlatan HBB ekipleri, beton asfalt öncesi zemin iyileştirme çalışmaları ile halkın yüzünü güldürdü. Önem arz eden yola hummalı çalışmalarını sürdüren HBB ekipleri, mahalledeki zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından beton asfalt yapımının gerçekleşeceğini bildirdi. Ekipler çalışmaların bitmesiyle halkın daha temiz ve güvenli bir ortamda ulaşımlarını sağlanacaklarını müjdeledi.

 Samandağ Belediyesi’nden Kadınlara Step Aerobik Kursu

Samandağ Belediyesi çeşitli etkinliklerle sosyal belediyecilik faaliyetlerini sürdürüyor. Samandağ Belediyesinden Yapılan açıklamada: “Samandağ Belediyesi bünyesinde kadınlara yönelik Yeni Çarşı Salonunda Aerobik-Step kursu verilecektir. Katılmak isteyen kadınlarımızın Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezine kimlik fotokopileriyle başvuru yapmaları gerekmektedir. İrtibat Tel: 512 39 10” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here