Kent Gündemi’nden Kısa-Kısa Haberler

0
68

kisa-kisa-haberler‘Ras’el Seni’ Etkinliği Hazırlıkları Başladı

Samandağ Belediyesi yüzlerce yıldır halkın sürdürdüğü geleneksel yılbaşı (Ras’el seni-14 Ocak) geleneğine sahip çıkıyor. Şemsi (Rumi) Takvime göre Ocak ayının birine denk gelen 14 Ocak’ta Arapça “Ras’el seni“ etkinliklerle kutlanacak. Samandağ Belediyesi Geleneksel Ras’el Seni etkinliği hazırlıklarına başladı. Geleneksel Yılbaşı etkinliğinin 14 Ocak 2017 Samandağ Yeni Çarşı salonunda saat 19.00’da gerçekleşeceği ifade edildi. Etkinlikte, sanatçı Neriman Bolat ve Lübnanlı Grup Omaraa Altarab’ın Arapça müzik parçalarını seslendirecekleri belirtildi. Geleneksel Ras’el Seni kutlamalarına uygun bir şekilde halka Yağlı simit, Oruk, Kebybet ve Geleneksel tatlı gibi ikramlar sunulacağı da ifade edildi.

Yağmur Izgarası Döşeme Çalışmaları Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yağmur yağışlarının oluşturduğu sorunların giderilmesi ve kalıcı çözümler geliştirilmesi noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Genel Müdürlük, yağmur suyunun deşarjını kolaylaştırmanın yanı sıra yağmur sonrasında yaya ve sürücüleri olumsuz etkileyen unsurların bertaraf edildiğini açıkladı. Özellikle eğimli sokak ve caddelerde su göletlerinin oluşumunu önlemek amacıyla çalışmalar gerçekleştiren HATSU ekipleri, İskenderun ilçesine bağlı Modern Evler Mahallesi Bekir Çelik Caddesi ile 273. sokağın kesiştiği yerde bulunan yol geçişine 16 metre kompozit yağmursuyu ızgarası döşeyerek yağmursuyu tahliyesinin daha kolay olmasını sağladı. HATSU İdaresi ayrıca, su birikintisi bulunan bölgelerin ALO 185 HATSU İhbar ve İstek Hattı’na bildirilmesi durumunda sorunun çözümüne yönelik çalışmaların anında başlatılacağını da hatırlattı.

Hatsu, Kent Genelinde Tıkanan Hatları Temizliyor

HATSU, kent genelinde kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatlarında oluşan sorunları gidermek amacıyla bütün ekipleri seferber ediyor. Yağmur suyunun sürüklediği katı atıklardan ötürü Kırıkhan’a bağlı Bahçelievler Mahallesi’ndeki deşarj hattında tıkanıklık meydana geldiğini aktaran Genel Müdürlük, kanal açma aracının müdahalesiyle birlikte biriken suların hızlıca tahliye edildiğini ve yaya ile sürücülerin yaşadığı sıkıntıların önüne geçildiğini aktardı. İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı İtfaiye araçlarının desteklediği çalışmada birçok noktada meydana gelen tıkanıklığı açan ve su deşarjını sağlayan idare ayrıca, 408 Evler Mahallesi Timurlek Sokakta tıkanan 3 ana muayene bacasının temizledi ve taşma, kötü koku ile çevre kirliğini önlendi. HATSU ayrıca, 408 Evler Mahallesi’nde yol seviyesi altında veya üstünde olan ana muayene bacalarının yol seviyesine getirildiğini bildirerek, olası bir müdahale anında ana bacaların daha kolay tespit edileceğini ve yol seviyesinin hizasında olmayan rögar kapaklarının ulaşımda oluşturduğu sorunun ortadan kaldırıldığını belirtti.

Tıkanıklıktan Dolayı Oluşan Kokular Gideriliyor

HATSU, Hatay’ın her yerine hizmet götürme mücadelesi kapsamında vatandaşların sesine de kulak veriyor. ALO 185 HATSU İhbar ve İstek Hattı ile sosyal medya hesaplarına gelen arıza ve şikâyet bildirimlerinin anında gerekli birimlere iletilerek sorunların en aza indirgendiğini vurgulayan Genel Müdürlük, özellikle kanalizasyon hatlarında çeşitli nedenler ile tıkanıklık meydana geldiğini ve vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin gece gündüz demeden müdahale gerçekleştirdiğini aktardı. Eskiden döşenen kanalizasyon hatlarında oluşan sorunları gidermenin yanı sıra eğim sorunu nedeniyle tıkanıklıkların oluştuğu noktalarda yeni hat döşeme ve temizlik çalışmalarının yapıldığını bildiren İdare, Kırıkhan İlçesine bağlı Yeni Mahalle Dede Korkut Sokak’ta tıkanan muayene bacasının ekipler tarafından temizlendiğini ve mahalle sakinlerinin rahat bir nefes aldığını aktardı. Mahalle sakinleri, 3 personel tarafından yapılan müdahale ile kötü kokunun önlendiği çalışmada ekiplerin duyarlı ve hızlı bir şekilde yaptığı müdahaleden dolayı teşekkür ettiler.

Suriyelilere 12 Tır Yardım!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan 12 TIR’lık insani yardım malzemesi, Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’na ulaştı. Derneğin Ankara, İstanbul, Bursa ve Gaziantep Şubeleri tarafından toplanan 12 TIR’lık yardımın dışında bugüne kadar Suriye’de 4 bin ton yardım malzemesi dağıttıklarını söyleyen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdülhadi Bük, muhtaç insanların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Bük; “İnsani yardım malzemelerimizi göndermeye devam ediyoruz. Dernek yöneticilerimiz seferber oldu. İçinde her türlü insani yardım malzemesinin bulunduğu 12 tır, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye gönderilecek” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here