Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
55

gündem kısa2Belen Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi Tasfiye Edildi

Belen İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi, Birlik Başkanı Kaymakam Abdulaziz Aydın Başkanlığında, geçtiğimiz hafta son kez toplandı Kaymakamlık Konferans salonunda yapılan toplantı ile birliğin tasfiye kararı alındı. Kaymakam Aydın, 6360 Sayılı Kanun gereğince Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte tüzel kişiliği sona eren Köylere Hizmet Götürme Birliğinin, yapılan son meclis toplantısı ile tasfiye edildiğini açıkladı. Birliğin son toplantısında 2013 ve 2014 yılı faaliyet raporu ve yine aynı yıllara ait kesin hesap müzakere edilerek kabul edildi. Köydes projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 4.500.000,00 TL’nin altyapı yatırımları için harcandığını ve ayrıca İl Özel İdaresi’nce gönderilen kaynaklarla da ilçenin okul, köy konağı, lojman ve kilitli parke gibi önemli ihtiyaçlarının giderildiği belirtildi. Toplantı sonrasında İl Genel Meclis üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarlarına öğle yemeği ikram edildi.

Abdurahman Demirel Mazbatasını Aldı

30 Mart’ta yapılan Yerel Yönetimler Seçiminin ardından kazanan isimler de birer-birer mazbatalarını almaya başladı. Hassa Belediye Başkanlığına seçilen Ak Partili Abdurahman Demirel de mazbatasını aldı. Demirel, Belediye Meclisi Üyeleriyle beraber Hassa Adliyesi’ne giderek, Hassa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özgür Kemal Kartal’dan mazbatasını alarak, göreve resmen başladı.

İlhan Şeşen Antakyalı Hayranlarıyla Buluşacak

Sanata ve sanatçıya değer vererek, kent insanını sanatsal etkinlikler ile buluşturan Meclis Kültür Sanat Merkezi yeni ve ses getirecek olan bir etkinliğe daha imza atacak. Meclis Kültür Sanat Merkezi yetkilileri sevilen sanatçı İlhan Şeşen’i Antakya’da hayranları ile buluşturacak. Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde 8 Nisan 2014 Salı günü doyasıya müzik keyfi yaşanacak. Sevilen usta sanatçı İlhan Şeşen Antakya’da hayranları ile buluşacak ve hayranlarına birbirinden güzel şarkılarını seslendirecek. Meclis Kültür Sanat Merkezi yetkilileri bu şahane konsere İlhan Şeşen hayranlarını davet ettiler. İlhan Şeşen konser biletleri Meclis Kültür Sanat Merkezi’nden (Özsüt) temin edilebilecek. İlhan Şeşen konseri, 8 Nisan Salı günü saat: 20.00’de Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Haber: Hüseyin ZORKUN

İnönü İlköğretim Okulu Tiyatro Gününde Tiyatro Gösterisi Yaptı

27 Mart Dünya Tiyatrolar günü İskenderun İnönü ilkokulunda tiyatro etkinliği ile kutlandı. Eğitimde yaparak, yaşayarak öğrenmenin daha kalıcı olacağından hareketle okul salonunda Dünya Tiyatrolar günü nedeni ile tiyatro gösterisi yapıldı. Çevre ve Hayvanların korunması temalı tiyatro gösterisini öğrenciler ve öğrenci velileri zevkle izlediler. Öğrencilerin tiyatro kültürünü geliştiren, eğitici ve öğretici tiyatroların sahne alması, yararlı bir etkinlik olarak kabul edildi. Sahnelenen oyunu büyük bir dikkatle izleyen öğrenciler, zaman zaman alkışlarla zaman-zaman da sahnedeki oyuncuların sorularına yanıt vererek, oldukça neşeli ve renkli saatler geçirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here