MKÜ Çukurova’da Tanıtıldı

0
60

mkü-çukurovaMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), “12. Çukurova Yüksek Öğrenim Tanıtım Günleri”nde temsil edildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleşen tanıtım günlerinde Türkiye’den 26 üniversite tanıtım faaliyeti yürüttü.

Adana ve çevre illerden 64 lisenin katıldığı organizasyonu yaklaşık 10 bin lise öğrencisi ziyaret etti. Lise öğrencileri tarafından yoğun ilgi gören fuarda öğrenciler okumak istediği üniversite ve bölümler hakkında önemli bilgiler edindi.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nin tanıtım materyalleriyle büyük beğeni gördüğü tanıtım günlerinde öğrenciler, üniversite ile ilgili merak edilenleri öğrendiler. Özellikle Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi gibi alanlara yakın ilgi gösteren öğrenciler, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bu alanlarda kaliteli bir yükseköğretim vermesi konusunda haberdar olduklarını ve bu tür organizasyonlarla üniversiteleri daha da yakından tanıdıklarını ifade ettiler.

 “12. Çukurova Yüksek Öğrenim Tanıtım Günleri”nin açılışını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise açılışta yaptığı konuşmada, üniversite temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, bu tür organizasyonların son sınıfta okuyan lise öğrencilerinin üniversite tercihlerinde belirleyici bir rolü olduğunu kaydetti.

Gerek öğrencilere sunduğu olanaklarla ve gerekse verdiği yükseköğretimle kalitesini tescilleyen Mustafa Kemal Üniversitesi, fuar süresince bir öğrencinin hayalini süslediği bölümlerle ilgi odağı olurken, 12. Çukurova Yüksek Öğrenim Tanıtım Günleri sonunda üniversite temsilcilerine katılım belgesi de verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here