Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
112

gündem kısa1HATKANS-DER Başkanı Tink’ten Uyarı

Hatay Kanserle Savaş Derneği (HATKANS-DER) Başkanı Adnan Tink, bazı şahısların, kapı-kapı dolaşarak, dernekleri adına para topladıklarını duyurarak; “Bizim böyle bir uygulamamız yoktur, bu şahıslara kanmayın” uyarısında bulundu. Bu tip şahıslarla karşılaşıldığında 155’in aranması gerektiğini ifade eden Tink; “Bazı uyanıklar biz Hatay Valiliğinden izin ile geldik, Kanserle Savaş Derneğine bağış topluyoruz diye kapı kapı dolaşmaktalar. Hatay Kanserle Savaş Derneğinin böyle bir uygulaması yoktur. Bu Tip asalaklara karşı lütfen duyarlı olalım. Ayrıca sizlere bu tip istekler ile gelenleri 155 Polis İmdat hattına bildirmenizi önemle rica ederim” dedi.

Başkan Civelek Personelin Acısını Paylaştı

Belediye personeli Aziz Toplar’ın kardeşi Vedat Toplar, rahatsızlığına yenik düşerek 38 yaşında yaşama veda etti. Düzenlenen cenaze törenine, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, cenaze töreninde acılı aileye sabır ve başsağlığı diledi. Merhum Vedat Toplar’ın cenazesi, Muradiye Mahallesi’ndeki evinde düzenlenen törenin ardından, Karaağaç Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

civelek cenaze

Dr. Altunay Çocuklara Hastalıklardan Korunma Yollarını Anlattı

Özel Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Altunay tarafından; Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulunda hastalıklardan korunma ile ilgili değerlendirme çalışması yapıldı. Özel Palmiye Hastanesi sosyal sorumluluk projelerini uygulamaya devam ediyor. Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu öğrencileri ve öğretmenlerine, kış mevsiminde artan hastalıklara karşı alınabilecek tedbirler ve neler yapmaları gerektiği ile ilgili görüşlerini anlatan Özel Palmiye Hastanesi doktorlarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Altunay; “Geleceğimizin umutları olan çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için herkesin ellerinden geleni yapması gerekir” dedi. Altunay, öğretmen ve öğrencilere hastalıklardan korunmaları için önerilerde de bulundu.

Çift Yüzlü Kedi Görenleri Şaşırtıyor!

İskenderun’da serbest ticaretle uğraşan Davut Akgün’ün 8 yıldır baktığı ‘Ceylan’ adlı kedisinin dünyaya getirdiği 5 yavrudan biri ikiyüzlü olarak doğdu. Herkesin ilgisini çeken ikiyüzlü kediyi çocuklar büyük ilgi ile izlerken anne kedi çevredeki ilgiden rahatsız olup halının üzerindeki yeni doğan dört yavruyu sırasıyla ağzına alarak gözden uzak yerlere götürüyor. Bir süre önce ABD’nin Oregon Eyaleti’nde de ikiyüzlü kedi dünyaya gelmiş ve bu durum görenleri şaşırtmıştı. Uzmanlar, kedilerde nadir de olsa böyle bozukluklar görülebildiğini belirtiyorlar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here