“O’nu Kimse Tahtından Edemez”

0
33

chp gençlik5CHP’li Yeşilmen, ‘Yüce Atatürk’ Sahadaki Yazısına Ceza Verilmesini Değerlendirdi…

Geçtiğimiz günlerde maç öncesi sahaya ‘Yüce Atatürk’ yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor’un bu nedenle de ceza almasını değerlendiren CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen; “Bu Atatürk’ü silme hareketinin bir parçasından başka bir şey değildir” dedi.

Atatürk’ün gönüllerdeki yerinin ne yapılırsa yapılsın asla ve asla değişmeyeceğinin altını çizen Yeşilmen; “…‘Oyuncular, slogan veya reklam içeriyorsa formalarının altındaki iç çamaşırları gösteremezler. Giymek zorunda olduğu temel giysiler, herhangi bir politik, dini veya kişisel ifadeler içermemelidir. Formasını çıkarak slogan veya reklam gösteren oyuncular, müsabakayı organize eden kuruluş tarafından cezalandırılacaktır. Giymek zorunda olduğu temel giysilerde, politik, dini veya kişisel slogan, ifadeler taşıyan oyuncunun takımı müsabakayı organize eden kuruluş ve FIFA tarafından cezalandırılır.’

Okuduğunuz cümleler TFF’nin ceza gerekçesi. İnsan düşünmeden edemiyor. Neden bu kural şimdi akıllarına geldi? Yıllarca türlü türlü şeylere göz yuman TFF neden bu kuralı şimdi uygulama gereği hissetti? Rabia işareti yapılması neden hiç tepki çekmedi? Peki, ”rabia” bir siyasi sembol olarak görünmüyor mu bu adamların gözünde?

Aslında düşünmeye bile gerek yok, olay açık ve net. Bu Atatürk’ü silme hareketinin bir parçasından başka bir şey değildir. Korkulacak bir şey ya Atatürk(!) Onun ışığının aydınlattığı zihinlerin, memleketin üstünde ördükleri karanlık ağları bozmasından korkuyorlar. Her yerden tek tek silmeye çalışıyorlar onu. Demokrasi adı altında, liberalleşme, özgürleşme adı altında. Oysa o gönüllerdeki yerini baskı ile zulüm ile edinmedi. Hiç kimse de onu oradaki tahtından baskı ile zulüm ile indiremez. Ben sporcunun, zeki, çevik, ahlaklısını severim demişti Atatürk. Bu sefer sahada onlar vardı işte. Kimsenin bugüne kadar dile getirmediğini yaptılar. Onları gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here