“Kendimizi Onların Yerine Koyarak Elimizden Geleni Yapmalıyız”

0
82

engelli ziyareti1Engelli Vatandaşlarımızın Kaymakam Özyiğit’e Ziyareti

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan “Engelliler Haftası” münasebetiyle İskenderun Engelsiz Yaşam Derneği Kurucu Başkanı Nadir Kıran, Yönetim Kurulu Üyeleri ve bir grup engelli vatandaşlarımızla birlikte İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti.

Derneğin Kurucu Başkanı Nadir Kıran, ziyaret sırasında Kaymakam Özyiğit’e derneğin kuruluş bilgileri ve yürütülen faaliyetleri hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Günün anlam ve önemine yönelik kısa bir açıklama yapan Kaymakam Özyiğit ise engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesinin, çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğuna işaret etti.

Engelli olmanın asla bir kusur olarak görülmemesi gerektiğine de değinen Kaymakam Özyiğit; “Engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

engelli ziyareti2

Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir. Engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. İlçemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde önümüzdeki süreçte de kapsamlı şekilde devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Bu alanda faaliyet gösterenlerin yaptığı faaliyetlerin önemine de değinen Özyiğit; “Engelliler haftası vesilesiyle, bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin, gönüllü teşekküllerinin ve adeta diğerkâmlık duygusu içerisinde hizmet üreten devlet kurumları ile özel sektörümüzün gayretlerini çok önemsiyorum. Çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyor, Engelliler Haftası’nın engellerimiz için farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here