“Kazanan Türkiye’dir; Kimseye Kırgın, Küskün Değiliz”

0
15

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini yüzde 52.16 oy oranıyla kazanan ve 13. Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Ankara’daki balkon konuşmasını bu seçimlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya dönüşünde TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhur ittifakını oluşturan partilerin genel başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Beştepe’deki balkondan halka seslenen Erdoğan; “Milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıl daha bizlere tebliğ etmiştir. Sizler Cumhur İttifakı’nı mahcup etmediniz. Bu yolda beraber yürüdük. Bugün kimse kaybetmemiş, 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, milli hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı laf olsun diye değil, tüm kalbimizle yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye’nin gücü 85 milyonun hep beraber olmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.

Güven ve istikrar kavramına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki kavramının çok önemli olduğunu söyledi. Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracaklarını belirten Erdoğan, yatırım ve istihdam odaklı üretim ekonomisini inşa edeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının sonunda Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleri ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısı eşliğinde kürsüye takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle birlikte el ele tutuşarak, Beştepe’deki vatandaşları selamladılar. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here