Kaza Sonrası Valilikten Açıklama Yapıldı

0
203

büyük kaza3İskenderun 5 Temmuz İlkokulu 3-A sınıfı, geçtiğimiz hafta sonu geziye gittikleri Osmaniye’den dönerken otobüsün, Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalına devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 6’sı çocuk 14 kişi hayatını kaybetmesi ile ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Kaza sonrası olay hakkında Hatay Valiliğinden resmi bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlimiz İskenderun İlçesi 5 Temmuz İlkokulu velilerinin organize ettiği günübirlik Osmaniye İli Aslantaş Milli Parkı gezisi sırasında öğrenci ve velileri taşıyan midibüs, 5 Haziran 2016 Pazar günü saat 19.16 sıralarında yaşanan trafik kazası neticesinde Osmaniye İli Cevdediye Beldesi’nde bulunan DSİ Sulama Kanalı’na devrilmiştir. Elim kazada midibüste bulunan yolculardan 5’i öğrenci, 1’i öğretmen, 6’sı veli, araç şoförü ve 1 bebek olmak üzere 14 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Kazada hayatını kaybedenler: Nur Seviner, Ferruşah Eşen, Nehir Uludağ, Beritan Geyik, Merve Pembe, Sevgi Ayaz, Ahmet Cebeci, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Umut Ayaz, Baver Keyik, Sultan Keyik, Yağmur Keskin ve Müzeyyen Keskin isimli vatandaşlarımızdır.

Kazadan yaralı olarak kurtulan 24 kişi, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ağır olan 2 kişinin tedavisi devam etmektedir. Söz konusu gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin 21. Maddesi’ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiği tespit edilmiş olup, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

büyük kaza5

Görgü Tanıkları Olayı Anlattı

Olay sonrası gördü tanıklarının anlattıklarına göre, kazada yaşamını yitirenlerden sınıf öğretmeni Ahmet Cebeci’nin ölmeden önce 3 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Görgü tanıklarının ve yakınlarının anlattığına göre Cebeci, kazadan sağ kurtulduktan sonra midibüste bulunanları kurtarmak için suya daldı. Araçta sıkışanların 3’ünü kurtarmayı başaran Cebeci, 4’üncü kez suya daldı, ancak bir daha çıkamadı. Ahmet Cebeci’nin aynı okulda birlikte görev yaptığı öğretmen eşi Seval Cebeci’nin de geziye katıldığı ve diğer midibüste olduğu belirtildi.

14 kişinin hayatını kaybettiği kazada canlarını tehlikeye atarak sulama kanalına atlayan ve 26 kişiyi kurtarıp sudan çıkaran Cevdetiye beldesi sakinleri can pazarını anlattı.

Midibüsün sulama kanalına uçtuğunu görünce kanala ilk atlayan Halit Güzeloğlu; “Olay yerine ilk geldiğimde otobüs suyun içerisinde ilerliyordu. Kanaldaki su yüksekliği yaklaşık 9 metre. Otobüsün içerisi görünüyordu. İçinde insanlar çırpınıyordu. Suyun yüzeyinde 10-12 yaşlarında üç kişinin akıntıya kapılarak gittiğini gördüm. İleri kadar giderek korkulukları geçip suya atladım. İlk olarak bir erkek çocuğu çıkardık. Sudan çıktığında yaşıyordu. Diğer bir çocuk kız çocuğu bizim battı çıktı dediğimiz girdaplı yere girdi. Onu çıkardık ama cansızdı. Ölmüştü. Üç dört kişi suyun içerisinde kurtarabildiklerimizi kurtardık.  Ambulanslar da o esnada gelmişti zaten” dedi.

Suyun içerisine girerek midibüsteki öğrencileri kurtarmaya çalışan Mehmet Selvi isimli vatandaş ise; “Otobüs aşağı doğru sürüklendi. Köprüye takıldı durdu. Otobüsün içerisinden üç kişiyi dışarı çıkardık iki çocuk biri bayandı. Canlılardı. Diğer dört kişiyi de otobüsten çıkardık ama onlar ölüydü. Çok üzücü bir durum ölenlere Allah rahmet eylesin yaralılara da çok geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here