Kaynar; “Kırtasiye Ücreti Haksız Kazanç mı?”

0
16

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, muhasebeci ve mali müşavirlerin, bulundukları koşullarda mesleklerini ve hizmetlerini sürdürülebilir hale getirmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. Kaynar, yeniden değerleme oranının %122 olarak belirlendiğine işaret ederken, ücret tarifesine getirilen yüzde 85 oranındaki zammı da yetersiz bulduklarını kaydetti.

İskenderun’da 420 üyeleri bulunduğunu ve kentin tüm iş hayatına dokunduklarını anlatan Başkan Kaynar; “Dijitalleşme, e-dönüşümle birlikte her muhasebeci ve mali müşavir bürosu adeta bir vergi dairesine, bir SGK Şubesine dönüştü. Her işlemde beyanname ve bu işlemin çıktısı var. Aslında Türkiye’de dönüşümü mali müşavirler yaptı. Türkiye’de dönüşümü yapan meslek örgütü biziz.

Maliye Bakanlığı kırtasiye masraflarında yüzde 94 oranında azalma yaşandığını belirtirken, bu maliyetin bize yüklendiği bilinmelidir. Her işlemde evrak, kırtasiye var. Kredi başvuruları, haciz işlemlerinde de ekstra işlem yapılıyor. Vergi Dairelerine, SGK’ya ilişkin çıktıları biz kendi bürolarımızdan alıyoruz. O çıktı maliyetleri için Maliye Bakanlığı bize hiç para ödemiyor. Yıl boyu biz bunları parasız yapıyoruz. Yılsonunda muhasebe ücretinin yanında cüzi miktarda kırtasiye ücreti alıyoruz. Bu haksız kazanç mıdır?” diye konuştu.

Sadece kendi üyelerine değil, kentteki esnaf, sanatkâr ve ticaret yapanlara yönelik eğitimler düzenlediklerini de ifade eden İskenderun SMMMO Başkanı İbrahim Kaynar; “Her oda kendi üyesine katkı sunmalı, değer yaratacak bilgilendirme yapmalıdır. Türkiye’de odalar kendi üyelerine yönelik eğitim yapmıyor, yaptırmıyor. Oysa her odanın kendi üyesine eğitim vermesi, onları bilgilendirmesi lazım” diye konuştu.

Kaynar, yeniden değerleme oranın yüzde 122 oranında belirlenirken, ücret tarifesine getirilen yüzde 85 oranındaki zammı yetersiz bulduklarını da sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here