Kaymakam Özyiğit’ten Duygulandıran Veda!

0
558

Emekliliğini isteyen ve dün itibariyle görevinden ayrılan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit onuruna, önceki akşam veda yemeği verildi.

23 Ekim 2013 tarihi itibariyle İskenderun Kaymakamlığı görevini layıkıyla yürüten Kaymakam Özyiğit onuruna, Ramada Otel’de düzenlenen veda yemeğine, Hatay Valisi Erdal Ata, Kaymakam Hasan Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İlçe Kaymakamları, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Çağın Taşkın, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Rızkulllah Terbiyeli ve yönetim kurulu üyeleri, kurum müdürleri, işadamları, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, kaymakamlık çalışanları ile basın mensupları katılım gösterdi.

Gecede duygu yüklü bir konuşma yapan Kaymakam Özyiğit, “30 yıllık mülki idare amirliği mesleğimde ve son olarak yaklaşık 4 yıldır görev yaptığım İskenderun’da tüm iş ve hizmetlerimizi hak, hakkaniyet ve adalet prensiplerine uygun olarak yerine getirmeye, hiç kimsenin kalbini kırmadan ve ötekileştirmeden herkese Devletimizin şefkatini ve hoşgörüsünü göstererek, kişilerin menfaatinden ziyade kamu yararını ön planda tutarak, israfı önleyerek ve verimliliği artırarak mülki idare amirliği görevimi icra etmeye azami gayret gösterdim” dedi.

İskenderun’da göreve başladığı ilk günden itibaren İskenderun halkının sıcak, içten ve samimi duygularını en derinden hissettiğini ifade eden Özyiğit; “İskenderun’da görev yapmanın bir ayrıcalık olduğu bilinciyle çalışma arkadaşlarımla birlikte, mesai kavramı gözetmeksizin vatandaşlarımıza canı gönülden hizmet etmeye çalıştım. İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına dönük; gerek kamu, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetlerin artırılması için yoğun bir mesai harcadım.

Bu güzide şehirde görev yapmanın haklı gururunu, sevincini ve mutluluğunu daima yüreğimde hissedeceğim inancıyla arz-ı veda ederken, bugüne kadar tarafıma tevdi edilen bu ulvi görevlerden dolayı, tüm devlet büyüklerime sonsuz teşekkür ediyor, görevim süresince desteklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma ve hizmet paydaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyor, değerli halkımızın bana gösterdiği saygı ve hüsnü kabulden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 26 yıldır Anadolu’nun çeşitli yerlerinde bulunduğum görev süresince sabır ve metanetle varlığını daima yanımda hissettiğim çok kıymetli eşim ve oğluma da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Özyiğit ile yaklaşık 8-9 aydır birlikte çalıştıklarını söyleyen Hatay Valisi Erdal Ata ise; “Gerçekten kendisi ile birlikte çalışmaktan büyük bir sevinç ve kıvanç yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Mülki idare mesleğini en iyi şekilde icra eden ve meslektaşlarına örnek olan bir kaymakamımızdır. Emekliye ayrılarak mülki idare amirliği mesleğini noktalıyor fakat yaşamını İskenderun’da avukatlık mesleğini icra etmek suretiyle devam ettirecek olması bizlerden ayrı kalmayacağının göstergesidir. Kendisine yeni yaşamında kolaylıklar ve başarılar temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmalarından ardından Kaymakam Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit’e günün anısına hediye ve plaket takdim edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here