Kaçak Etüt’lere İzin Yok!

0
185

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuğrul, Etüt Merkezlerini Sürekli Denetlediklerini Söyledi. Tuğrul Ayrıca Etüt Merkezlerine 29 Temmuz’a Kadar Dönüşüm Süresi Verildiğini Hatırlattı…

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, kaçak etütlere cezai işlem uyguladıklarını ifade ederken, etüt merkezlerinin 29 Temmuz’a kadar kapatılacağını da vurguladı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, etüt merkezlerini sürekli denetlediklerini söyledi. Etüt merkezlerinin kapanacağını da kaydeden Tuğrul, Etüt’lerin dönüşüm sürelerinin 29 Temmuz 2017’de sona ereceğini duyurdu.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, eğitim konusunda oldukça titiz davrandıklarını kaydederken, kentimizde eğitim veren etüt merkezlerine sürekli denetimler yaptıklarını belirtti. Kaçak eğitim yapan kurumlara brüt asgari ücretin 20 katı kadar ceza kesildiğini hatırlatan Tuğrul; “Etüt Merkezlerini her zaman denetliyoruz. Bunun yanında kaçak eğitim yapan kurumlara işlem yapılmıştır bundan sonra da yapılmaya devam edecektir. Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda, öğrencilerimiz sadece Bakanlığımızdan onaylı, izinli olan kurumlarda eğitim alabilir. Bunun haricinde öğrencilerimizin onaysız yerlerde eğitim almaları yasaktır. Kaçak eğitim yapanlara ayrıca brüt asgari ücretin 20 katı ceza kesilmektedir. Bu cezaların kesilmesi ayrıca bu işi usulüne uygun yapan merkezler için de önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Kadrolu öğretmenlerin etüt merkezlerinde çalışamayacaklarını da kaydeden Tuğrul; “Kadrolu öğretmenlerimiz sadece devlet okullarında ve özel okullarda çalışabilir. Bunun dışında kadrolu öğretmenlerimiz hiçbir kurumda çalışamaz. Çalışanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır ve yapılmıştır da” dedi.

Etütler Kapanacak!

Etüt merkezlerinin dönüm süreçleriyle ilgili de bilgi veren Tuğrul; “Etüt merkezlerine 29 Temmuz 2017’ye kadar dönüşüm süresi verildi bakanlığımız tarafından. Ya tek dalda, tek branşta kursa dönüşecek ya da sosyal etkinlik ve faaliyetlerin yapıldığı yerler olacak. Yani adları etüt olmayacak. 29 Temmuz’a kadar etütlerin hepsi kapanacak” şeklinde bilgiler verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here