Kaymakam Olmak İsteyen Engelli Genç SBF Kazandı

0
42

Arsuz Gökmeydan Özel Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören Metin Serhat Şişko, çok çalışması ve azmi sayesinde, ailesi ve öğretmenlerinin de desteğiyle Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Fakültesi’ni kazandı.

Metin Serhat Şişko 3 yıldır öğrenme güçlüğü nedeniyle Arsuz Gökmeydan Özel Rehabilitasyon Merkezi’nde ikiz kardeşiyle birlikte eğitim alıyordu. Üniversite sınavına çalışırken kaymakam olmak istediğini belirten Metin Serhat Şişko, öğretmenleri ve annesinin büyük desteğiyle sınavlara hazırlandı.

Azim ve kararlılıkla YKS’ye hazırlanan ve Öğrenme Güçlüğü eğitimi alan 20 yaşındaki Metin Serhat, öğretmenlerinin ısrarlı desteğiyle, kaymakam olmak hayaliyle çok çalıştı ve 2022 YKS’de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Fakültesi’ni kazandı.

Arsuz Gökmeydan Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Tuğba Kara ve öğretim kadrosuna, arkadaşlarına ve ailesine üniversiteli olmanın mutluluğunu yaşatan Metin Serhat, aynı zamanda Arsuz Kaymakamı olmak gibi bir hayalini gerçekleştirmek için en büyük engellerden birini daha aşmış oldu.

Metin Serhat Şişko’nun en büyük hayalini gerçekleştirmesi ve bir gün Arsuz Kaymakamı olması için sarf ettiği çabayı destekleyen Gökmeydan Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Tuğba Kara; “Zaten çok azimliydi. Bir gün Arsuz Kaymakamı olmak istediğini söylüyordu. Arsuz Kaymakamlığı Hükümet Konağı’nın önünden her geçtiğinde bir gün ben de burada kaymakam olacağım diyordu. Biz de destekledik. Her zaman yanında olduk. Bu başarı hepimizin gururu oldu. Yürekten tebrik ediyor, üniversite yaşamı boyunca da bu desteği sürdürmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here