Karasayar; “Başka Yerimiz Yok!”

0
125

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ziraat Bahçesine Hastane Yapılmasıyla İlgili Konuştu

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi tarafından karşılanan Milletvekili Karasayar, basın mensuplarıyla yemek yedi.

Daha sonra basın merkezinin salonunda İGC Başkanı Cıncık ve yönetimi ile sohbet eden Milletvekili Karasayar, son günlerde kentimizi ilgilendiren ve tartışma konusu olan Ziraat Bahçesine yeni bir hastane yapılmasıyla ilgili açıklamalarda da bulundu.

Ziraat Bahçesini Sağlık Bakanlığına devredildiğini ancak vatandaşlar istemezse hiçbir şeyin yapılmayacağını kaydeden Milletvekili Karasayar; “Ankara’ya gittiğim ilk günden beri en önem verdiğim konu yıllarca orada yarım kalan hastane temeliydi. Bununla ilgili ciddi mücadele verdik. Bayındırlık rakamı yüksek çıkarttı, Sağlık Bakanlığı ben o fiyata 2 hastane yaparım dedi kabul etmedi. İlgili müdürleri toplayıp tekrar malzeme hesaplanması yaptık, belli bir rakama çektik, en sonunda yaptırdık. Bizim şu anda iki hastanemizde toplam 600 yatağımız var ve yetmiyor. Bizim ikinci bir hastaneye ihtiyacımız var, eski hastanenin yeri ile uğraştık en fazla 350 yataklı oluyor. Bölgenin yükünü çeken İskenderun, herkes burayı tercih ediyor. Nüfus artışımızda hızlı olacak. Sağlık bakanımız ile konuştuk, bakanımıza birkaç yer gösterdik. Ahmet Tor Kışlası’nı gösterdik, askeriyenin birkaç yeri daha vardı onları da gösterdik ama askeriye şu anda yer vermiyor. Sağlık birimleri insanların en kolay ulaşacağı yerlerde olmalı dedi Sağlık Bakanımız ve bu anlamda Ziraat bahçesini çok beğendi. 600 yataklı hastane çok rahat bir şekilde yapılabilir. 600 yataklı olarak yatırım programına alındı.

Bakanımız değişti, yeni bakanımıza da konuyu taşıdım. 50 yıl işimizi görecek bir hastane olsun 1000 yataklı yapalım istedim, haklı gördüler. Yeni projeyi 900 yataklı olarak planladık. Burası 237 dönüm ve tamamı yeşil alan. Yeşil alandan çıkartmamız lazım. Buranın tapusunu Sağlık Bakanlığı devrettik, burası Sağlık Bakanlığı’nın tapulu malı artık. Tabi 237 dönümün tamamı bina olmayacak. Hastane 80 dönümü kapsayacak. Bunun kırk dönümünü kullanacağız. Ama aralarda boş yerlerimizde var. Diğer alanlar yeşil alan olacak.

Şimdi 80 dönümü yeşil alandan çıkartmamız için karşılığında yer göstermemiz lazım onun mücadelesini veriyoruz. Eski SSK hastanesinin yerini yeşil alan olarak dönüştürüyoruz 30 dönüm. Kalan 50 dönüm yer arıyoruz. 50 dönüm yer bulabilir miyiz, kamu yararı diye bir karar alınır mı onu bilmiyoruz. Bulamazsak çözme şansımız da yok. 300-400 milyonluk bir proje, bu hastaneyi İskenderun’a kazandırmak için çok uğraştık. Bu hastane oraya yapıldığı zaman herkes yürüyerek de gidebilecek. Başka yerimizde yok. Yaptıramazsak bu yatırım elimizden uçar. Ama vatandaş ben istemiyorum burası yeşil alan kalsın derse yapacak bir şeyimiz yok” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here