Başkan Vurucu; “Tüm Basın Emekçilerinin “Çalışan Gazeteciler Günü” Kutlu Olsun”

0
81

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Vurucu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“212 sayılı basın yasasının 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle ülkemizde kutlanan “Çalışan Gazeteciler Günü”, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan, Türk basın tarihindeki önemli bir dönüm noktasıdır. Demokrasinin temel taşlarının en önemli kurumu olan basın, özgür düşünce kavramının hayat bulduğu ve bireylerin haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır.

Bu kutsal görevi ifa eden basın mensupları, demokrasimizin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve güçlenmesinde de önemli bir katkı sağlamaktadır. Kurumlar ve bireyler arasında veri akışını sağlayan aydınlatıcı ifade özgürlüğünün sağlaması, yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmine katkı sağlayan önemli bir sivil toplum örgütüdür. Kamuoyunu aydınlatma adına doğru, ilkeli, tarafsız ve objektiflik haberleri icra eden kıymetli basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kalemlerini her daim doğrudan yana kullanmalarını dilerim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here