Karasayar; “19 Mayıs, Cumhuriyet Tarihimizin Miladıdır”

0
95

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “19 Mayıs, Cumhuriyet Tarihimizin Miladıdır”

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

19 Mayıs’ın bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin ateşlendiği bir gün olarak tarihdeki yerini aldığını vurgulayan Karasayar; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmış, milletimizin sarsılmaz azim ve kararlılığıyla birleşmiş ve yedi düvele karşı giriştiğimiz Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlanmıştır. Bu anlamlı gün, sadece yüce milletimizin değil, bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır.

Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bu adımla birlikte, milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin sergilendiği kurtuluş mücadelesi başlatılmış, vatanın bağımsızlığının sağlanması uğrunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ilerleme de en büyük güvencemiz gençlerdir. Sevgili gençlerimizin, aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, büyük Türkiye idealini gerçekleştirme gayreti içinde olacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli hemşerilerimin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here