Karakaş; “1 Mayıs Alanlarda; Türk Bayrağı Altında Birleşiyoruz”

0
223

bir mayıs-vatan1TGB, Vatan Partisi, Taşeron işçileri Derneği, İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden Ortak Kutlama

Geçtiğimiz Pazar günü tüm yurt genelinde hatta dünya ülkelerinde de kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını, İskenderun’da TGB, Vatan Partisi, Taşeron işçileri Derneği, İskenderun Demir Çelik Çalışan ve Emekliler Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ortak kutladı.

Havuzlu çarşıdaki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasına Taşeron İşçileri İskenderun Şubesi önderlik yaptı. Alanda Vatan, Emek, Namus Yaşasın 1 Mayıs, Atatürk’ün askerleriyiz, Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atıldı.

Programda ilk olarak şehitler için saygı duruşu ve arkasından istiklal marşı okundu. Önce Taşeron İşçileri Derneği İskenderun Şube Başkanı ve Taşeron İşçileri Bölge sorumlusu Sadık Karakaş, TGB İskenderun yöneticisi Burak Batur, Vatan Partisi ilçe Başkanı Süleyman Reyhani, daha sonra da Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şerefnur İkizoğlu birer konuşma yaptılar.

Sadık Karakaş, konuşmasında alanlarda Türk milletinin bölücülüğe ve gericiliğe karşı birleştiğini ifade ederek şunları söyledi; “1 Mayıs alanlarda; Türk bayrağı altında birleşiyoruz. İstiklal marşında birleşiyoruz. Emekte birleşiyoruz. Özgürlük ve vatanda birleşiyoruz. AKP hükümetinin özelleştirme ve taşronlaştırma saldırılarına karşı birleşiyoruz. Tekel direnişinde, Yatağan direnişinde, Paşabahçe direnişlerinde haykırıldığı Mustafa Kemal’in askerleri olarak birleşiyoruz. Mafya-gladyo ekonomisine, esnek çalışma sistemine karşı birlikteyiz.”

TGB yöneticisi Burak Batur, Gaziantep’teki saldırılarda şehit olan polisleri anarak konuşmasına başladı. Batur; “Bugün işçi sınıfının birlik ve dayanışma günüdür. İşçi cinayetlerinin arttığı, asgari ücretin bir ailenin geçiminden düşük olduğu, taşeron işçiliğinin ve köleliğin geri getirildiği bir dönemde 1 Mayısları kutluyoruz.

bir mayıs-vatan2

Böyle bir dönemde meydanlarda olması gereken sarı sendikacılar patronlarla anlaşıyorlar. İşçilerin menfaatlerini değil, patronların çıkarlarını düşünüyorlar. Bizler ise Vatan, Emek, Namus diyerek işçi sınıfı ile birlikte emperyalist ve kapitalist sisteme karşı birleşiyoruz.

Öte yandan PKK terör örgütü, esnafın, çiftçinin ve işçilerin çalışmasını engelleyerek vatanımızı bölmeye çalışmanın, yanında emekçilerin ekmek mücadelesinde darbe vuruyorlar. Bu anlamda teröre karşı verilen mücadele, aynı zamanda emek ve emeğin özgürleşmesi mücadelesidir. Mehmetçiğimiz, korucumuzun, polisimizin yürüttüğü vatan savaşı emekçi halkımızın yürüttüğü emek ve emekçi mücadelesi ile birleşmiştir. Vatan olmaz ise emek olmaz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Vatan Partisi ilçe başkanı Süleyman Reyhani ise vatan emek mücadelesinin ortak olması gerektiğine dikkat çekerek; “İşçi sınıfımız vatan savunmasında en güçlü ve en kararlı bir sınıftır. Biz Vatan Partisi olarak taşeronlaştırmaya, kölelik bürolarının kurulmasına ve emekçilerin haklı çıkarlarının ellerinden alınmasına karşı mücadelelerinin yanındayız” dedi.

Şerefnur İkizoğlu ise bölücü anayasaya karşı Türk halkının ayağa kalkmasını ve bu anayasaya izin vermemesi gerektiğini söyledi. İkizoğlu; “Yeni yapılacak anayasa bölücülüğü yeniden diriltecek ve gericiliğin önünü açacaktır. Biz onun için bu anayasaya kadınlar olarak izin vermeyeceğiz” dedi.

Basın açıklamalarından sonra eylem son erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here