1 Mayıs Kutlandı

0
238

bir mayıs31 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, geçtiğimiz Pazar günü İskenderun’da KESK’in tertip komitesinin oluşturduğu yürüyüş ve mitingle kutlandı.

Etkinliklere geçtiğimiz yılın çok altında bir katılım gözlenirken, katılımcı gruplar ise yine renkli ve coşkuluydu. Hatay’da 1 Mayıs kutlamaları, diğer kentlerin aksine iki merkezde gerçekleştirildi. Antakya ve İskenderun’da yapılan kutlamalar siyasi parti, sendika, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin toplanma alanından kutlama alanına yürüyüşüyle başladı.

bir mayıs4

İskenderun’daki kutlamalar kapsamında Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, geniş güvenlik önlemi aldı, kutlama alanı için korkuluklarla güvenlik koridoru oluşturuldu, sinyal kesiciler kullanıldı. Toplanma alanına katılımcılar aranarak alınırken, alana girişte de üst araması yapıldı. Tayfur Sökmen Caddesi’ndeki toplanma noktası ise değiştirilerek, yürüyüş sahildeki spor kompleksinden başlatıldı.

bir mayıs5

En dar katılımlı, en yüksek güvenlikli kutlamada Sahil Spor Kompleksi’nden saat 15.00’ten itibaren başlayan yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü. İskenderun’daki kutlamalar İskenderun, Payas, Belen, Arsuz, Dörtyol ve Erzin’den üye ve temsilcilerle 17 grubun katıldığı, son yılların en geniş güvenlik önlemli ve dar katılımlı kutlaması olarak gerçekleşti.

bir mayıs6

Anıt Alanı’na Merkez Bankası ve İş Bankası tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi geçmek isteyen örgütlü olmayan, sıradan vatandaşlar ise oluşturulan güvenlik koridoru gerekçesiyle toplanma alanına yönlendirilince kutlamaları uzaktan izlemekle yetindi.

bir mayıs7

bir mayıs8

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here