İthal Patates ve Soğan İskenderun Toptancı Halinde

0
113

Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy, seçim çalışmalarını İskenderun toptancı halinde esnaflarla görüşmeler yaparak sürdürdü.

Vatan Partili adaylar, çalışmalarında belediyelerin üretim ekonomisine yönelmesi ve esnafın sorunlarının belediye, esnaf görüş birliği temelinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Esnaf da, ekonomik krizin esnafı derinden etkilediğini, satışlarının düştüğünü belirtti.

Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yunus Özgür Yıldırım; “Biz esas olarak üretim ekonomisini ve esnafın sorunlarının belediye ile birlikte çözümünün mümkün olduğunu söyledik. Seçim boyunca diğer alanlarda olduğu gibi İskenderun toptancı halindeki esnafta belediye hizmetlerinden mahrum bırakılmıştır. Belediyenin imkanları doğru yerlerde kullanılmadığından hizmet ve yatırım yerine ulaşmamıştır. Bundan sonrada sistem partilerinin bu hizmetleri esnafımıza getirmeyeceğini açık, açık esnafımıza söyledik. Yerel seçimlerdeki bizim projelerimizle ancak, esnafımızın sorunlarını çözebiliriz” dedi.

Vatan Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy ise ithal soğan ve patatesin toptancı haline geldiğini bunun artık amik ovası gibi verimli ovaların ekim yapılmayacağı anlamına geldiğini dile getirdi. Baysoy; “Seçim çalışmalarımızı bugün İskenderun toptancı meyve ve sebze halinde sürdürdük. Toptancı halimizde tarım ürünlerinin hale geldiğini ve satışa sunulduğuna şahit olduk. Amik ovası sular altında ve verimli ovaya patates, soğan, havuç ekiyorduk. Artık ekemez olduk ithal ediyoruz.

Kendi, kendine yeten bir tarım ülkemizden her şeyi ithal eden bir ülke durumuna geldik, bu hazin bir durumdur. Sebze ve meyve halimizin bakımsız ve ilgisiz olduğunu gördük. Esnafımız damlarının aktığını, yollarının bozuk olduğunu söylediler, biz de zaten bu durumu gördük” açıklamasında bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here