Ameliyat Sonrası Gözyaşı Dindi

0
119

Uzun zamandır göz yaşarması şikâyeti olan Özlem Güneş, İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar’ın burun içinden uyguladığı endoskopik ameliyatla sağlığına kavuştu.

Gözyaşı kanalları tıkanık olan ve gözlerinden sürekli gözyaşı gelen Özlem Güneş, ameliyat sonrası hiçbir sıkıntının kalmadığını ifade ederek, Op. Dr. Serkan Gökpınar’a teşekkür etti.

Uyguladıkları endoskopik DSR ameliyatı hakkında bilgiler veren Op. Dr. Serkan Gökpınar; “Sürekli göz sulanması ve göz yaşarması şikâyeti olan hastamız, burun içinden endoskopik yöntemle yapılan ameliyat ile sağlığına kavuşturulmuştur. Gözyaşı birikimi; gözyaşının aşırı üretilmesi veya gözyaşının boşaltım kanallarının tıkalı olması sebebiyle oluşur. Sürekli göz sulanması, göz yaşarması şikâyeti olan hastalar, yapılan göz muayenesi sonucu gözyaşının boşaltım kanallarının tıkalı teşhisi konursa, ameliyat olması gerekir. Normalde gözyaşı, ana ve yardımcı gözyaşı bezlerinde üretilir.

Üretilen gözyaşı alt ve üst gözkapaklarımızın iç kısmında bulunan ve punktum adı verilen ufak delikler yolu ile gözyaşı kanalına doğru akar. Gözyaşımızın son olarak ulaştığı yer, gözyaşı kanalı vasıtası ile burnumuzun iç kısmıdır. Eğer tetkikler sonucunda gözyaşı kanalının tıkalı olduğu saptanırsa, yapılacak tedavi cerrahidir ve gözyaşımızın buruna akacağı yeni bir kanal oluşturulması gereklidir. Ameliyat tekniklerinden biride KBB hekimlerince yapılan yüzde ameliyat kesisi olmadan, burun içinden yapılan Endoskopik DSR ameliyatı, hastanemizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here