‘İstiklal Marşının Kabulü’ Törenlerle Kutlanacak

0
305

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bugün İSTE Mustafa Yazıcı Konservatuarı’nda tören düzenlenecek.

12 ‘Mart’ın Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bugüne alınan tören saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İstiklal Marşımız Milletimizin Yeniden Var oluşunun Belgesidir

İstiklal Marşı’nın, tarih sahnesinden silinmek istenen Aziz Milletimizin yeniden var oluşunun belgesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Karasayar; “Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen azim ve kararlılığın sonucu yazılan İstiklal Marşımız, tüm dünyaya bir milletin bağımsızlık mücadelesinin ifadesidir. Büyük zaruretler içerisinde bağımsızlık mücadelesinin verildiği 1921 yılının 12 Mart’ında, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marşımız olarak kabul edildi.

Şairin her dizesine yüklediği, birlik, bağımsızlık ve inanç değerleri ile İstiklal Marşımız, medeniyet yolunda verdiği öğütlerle, Türk Milleti’nin geleceğine asla sönmeyecek bir ışık tutmaktadır. Millet olarak, her alanda kendimizi geliştirmek, barış ve kardeşliğimizi pekiştirerek gelecek nesillerimize güzel bir gelecek bırakmak için İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif’i iyi öğrenmemiz ve anlamamız gerekmektedir. Bu duygularla, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 96’ncı yılında, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, rahmetle ve saygıyla anıyorum” dedi.

İstiklal Marşımız Bağımsızlığımızın Tescilidir

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında; “İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.

İstiklal Marşı, Türk Milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir. İstiklal Marşımız, şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbalimiz ve istiklalimiz adına yazılmıştır. Milli sözleşmemizdir. Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tercümanıdır. Kısaca İstiklal Marşımız, bu yurdun bütün evlatlarının gönlüne nakşolmuş, bizi anlatan, en güzel destandır. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 96. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here