Eğitim-Sen Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

0
249

Ünsal; “Her Koşulda Savaşa Karşı Barışı Savunan Bir Sendikayız”

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi, 10. Olağana Genel Kurulunu, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi.

İskenderun Emek ve Demokrasi Platformunun desteği ile gerçekleştirilen kongreye CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili Adayları Yılmaz Şahutoğlu ve Riyat Kırmızıoğlu, eğitim sen üyeleri katılım gösterdi.

Kongrede bir konuşma yapan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 15 Temmuz darbe girişiminden bu güne kadar sendikalarının yaşadığı zorluklardan söz etti. KHK’larla sendikaları ve konfederasyonları üzerinde baskının iyice arttığını savunan Ünsal; “Yüzyıla aşkın mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve antidemokratik uygulamaların hedefi olan sendikamız, kurulduğu günden bugüne darbelerin hedefinin emek ve demokrasi mücadelesi olduğunu savunmuş, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişimine karşı açık bir tutum almıştır. Bilindiği gibi darbeler hukuku askıya almanın ve gücü elinde tutanın kudretine herkesin itaat etmesinin sağlanmasının temel aracıdır. Bu nedenle darbeci yönetim aklından kurtulmanın yolu herkesin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması, evrensel hukuk normlarının uygulanması, emekten ve demokrasiden yana tavır alınmasından geçer.

Sendikamız başında FETÖ’nün bulunduğu yapılanmanın her türlü saldırısına, iftirasına yargı operasyonuna maruz kalmış bu örgütün kadrolarının hedefi haline gelmiştir. Eğitim Sen hukuksuz soruşturmalarla sindirilmek istenmiş, bu örgüte ve politikalarına dair eleştirilerini yüksek sesle dile getirmiştir” dedi.

Sendikalarının, hükümeti bu konuda defalarca uyardığını ve dişe diş bir mücadelenin içinde olduğunu kaydeden Ünsal; “Bizler sınavlardaki kopya skandallarından kadrolaşmaya, yargının ve medyanın ele geçirilmesinden cemaat hizmetlerine sunulan rant alanlarına, üniversitelerin içinin boşaltılmasından öğrenci yurtlarına ve bu cemaatin ihya edilmesine kadar her alanda mücadelesini ortaya koymuş bir sendikayız. Ayrıca şiddet ve terörün kimden geldiğine bakmaksızın her koşulda şiddet ve terörün karşısında duran ve her koşulda savaşa karşı barışı savunan bir sendikayız.

Hal böyleyken üyelerimizin, sendikamızın, FETÖ’ye ve teröre karşı yapılan operasyonları içerisine çatışmalardan yana olduğumuz söylenerek çeşitli operasyonlara dahil edilmesi gerçekten kabul edilemez bir durumdur. KHK ile görevinden ihraç edilenler listesine baktığımızda hükümetin sorumluluğunu FETÖ yapılanmasının palazlanmasına katkı sunanlarda değil de aralarında üyelerimizin de olduğu eğitim emekçilerinde aradığını, OHAL ile kamusal alanda ne kadar muhalefet var ise cadı avı ile tasfiye etmeye çalıştığı görüyoruz. Darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından bugüne kadar savunduğumuz en temel ilke tüm sürecin evrensel hukuk ilkelerine uygun yürütülmesi yeni mağduriyetler yaratılmamasıdır” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen seçim sonrası yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Ali Karadaş, Burhan Çelik, Mehmet Durmuş, Saadet Alan, Ayten Kılıç, İbrahim Çiçek, Akay Özbek. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here