Babat; “Stresinizi Tanıyın ve Onu Kullanın”

0
320

Vergi Dairesi Çalışanlarına ‘Stres Yönetimi ve Stresi Doğru Kullanma Teknikleri’ Eğitimi

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, geçtiğimiz hafta sonu, vergi dairesi personeline ‘Stres Yönetimi ve Stresi Etkin  Kullanma  Teknikleri’ konulu eğitim verildi.

Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak İskenderun Toplum  Sağlığı Merkezi  Doktoru Müge Tellioğlu ve Diş Hekimi-Yaşam Koçu  Seyfettin Babat katıldı.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Grup  Müdürü Ahmet Tecimen’in de hazır bulunduğu eğitime Asım Gündüz Vergi Dairesi, Sahil Vergi Dairesi, Akdeniz Vergi Dairesi ve Denetim Koordinasyon Müdürlüğü çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Stresin sebeplerini anlatan Doktor Müge Tellioğlu; “Fiziksel, duygusal, kimyasal ve mental sebeplerden dolayı ortaya çıkan stres, günümüzde çok fazla insanı etkileyen bir tür hastalık. Bazı uzmanlara göre, hastalıkların yüzde 80’i stres ile alakalı olarak gelişmekte ve aşırı stres durumunda ise bireyde hem psikolojik, hem de fizyolojik hastalık ve rahatsızlıklar ortaya çıkacağından bu durumda performans düşüklüğü görülmektedir. Bu nedenle stresli ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmak gereklidir” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Diş Hekimi ve Yaşam Koçu Seyfettin Babat da stresin yaşamımızdaki yeri, stresten uzak durma yöntemleri ve strese yol açan faktörleri anlattı. Günlük yaşantımızda stressiz yaşama kavramının geçerliliğini yitirdiğini kaydeden Babat; “Çünkü iş ve sosyal yaşamda stresten kaçınmak mümkün olmuyor. Çalışanlarda stresin en büyük nedenleri, işin zorluğu ya da yoğunluğu, iş yükünün fazlalığı ya da kişinin kapasitesine ağır gelmesi… Stres ortamdan da kaynaklanabilir. Bireylerarası anlaşmazlık, özel yaşamla ilgili stres, dışlanma ve yalnızlığa itilme veyahut bireyin kendinden kaynaklanan stres de önemli” dedi.

Stres faktörlerinin yanı sıra stresle başa çıkma yollarını da anlatan Babat, rol çatışmaları ve belirsizliklerin giderilmesi gerektiğini önemine vurgu yaptı. “Stresinizi tanıyın ve onu kullanın” diyen Babat, stresin, aşırı tedirginlik, alınganlık, çabuk öfkelenme, durgunluk, unutkanlık, işleri yarım bırakma, dikkat dağınıklığı gibi belirtileri olduğunu ifade ederken stresin psikolojik sonuçlarını da şöyle sıraladı; “Depresyon, anksiyete bozukluğu, davranış bozuklukları, uyku bozukluğu, tükenme sendromu.”

Babat konuşmasının sonunda, davetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı kurumu ve şahsı adına Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol’a teşekkür etti.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Hatay Vergi  Dairesi Başkanı Nazmi Erol çalışanlarının ne tür zorluklar içinde çalıştıklarını bildiklerini ama hiçbir zaman mükelleflere karşı olumsuz davranış göstermediklerini söyleyerek tüm çalışanlara teşekkür etti. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here