İstiklal Marşımızın Kabul Edilişi Kutlandı

0
171

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 96’ıncı yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle İskenderun Kaymakamlığı tarafından dün İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törene İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Faruk Cevher günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İstiklal Marşı’nın bir kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Cevher, genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bu anlamlı günlerde aynı coşkunun hissedilmesi gerektiğini vurguladı. Büyük şair, fikir ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un birbirinden güzel şiirleriyle, destanlarıyla, ölümsüz İstiklal Marşıyla, ahlak ve fazilet örneklerini sergilediği hatıralarıyla hala aramızda yaşadığını belirten Cevher, Mehmet Akif Ersoy’un içinde yaşadığı toplumun, kendi kaderine terk edilmiş kimsesiz ve sahipsiz insanların, dünya egemenlerinin yok etmeye çalıştığı bir milletin tanığı ve aynı zamanda da vicdanı olduğunu kaydetti.

Törende daha sonra İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “İstiklal Marşı” konulu oratoryo sahnelendi.

Tören, İstiklal Marşı’nın okunması ile ilgili gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verilmesiyle sona erdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here