Dursun Çiçek; “Milletimiz ‘Dikta’ Girişimine ‘Hayır’ Diyecek”

0
147

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek; “Milletimiz ‘Dikta’ Girişimine ‘Hayır’ Diyecek”

Atatürkçü Düşünce Derneği Belen Şubesinin organize ettiği ‘Susma ki Cumhuriyet Yaşasın’ adlı konferansa katılmak üzere ilimize gelen Emekli Albay ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, konferans öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Kurtoğlu Restoranda düzenlenen kahvaltıda konuşan Milletvekili Çiçek, Hatay’ın ve İskenderun’un hem özel hayatlarında hem de devlet hayatında çok özel yeri olduğunu vurguladı.

12 Mart tarihinin önemine vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek; “Bugün 12 Mart, İstiklal marşımızın kabul edilişinin yıldönümü. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyoruz. Zaten mücadelemizin temelinde de o var. 35 yıl vatanı korumak için asker olduk, kumpas davalarıyla mağdur olduktan sonra da cumhuriyeti korumak için, bu ülkeyi kuran partide siyasete girdik. Esas amacımız Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti, ilkelerini korumak ve evlatlarımıza bu cumhuriyeti devretmek” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin tehdit altında olduğunu savunan Çiçek; “Cumhuriyetin büyük bir tehdit altında olduğunu görüyoruz. Çünkü 15 yıldır iktidarda olan siyasi zihniyet, cumhuriyetle sorunlu. Daha çok saltanatçı, Osmanlıcı bir yaklaşımla cumhuriyetin içini boşaltıyorlar. Milleti cumhuriyetten koparmaya çalışıyorlar. Önümüzdeki süreçte 16 Nisan’daki referandumda, bir noktada cumhuriyetçilerle saltanatçıların, sandığa gideceği bir siyasi ortam yaşanacak. O nedenle milletimize güveniyoruz. Milletimizin cumhuriyete sahip çıkacağını ve saltanat girişimlerine, dikta girişimlerine ‘Hayır’ diyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

İki haftadır, Anadolu’nun her tarafını dolaştıklarını ve referanduma kadar da gezmeye devam edeceklerini anlatan Çiçek; “Anadolu’da genelde ‘Hayır’ı görüyoruz. Hükümetin sansasyon yaratma deneyimleri sıkıntıda olduğunu gösteriyor zaten. Almanya ve Hollanda’nın tutumunu elbette ki onaylamıyoruz, protesto ediyoruz ama siyasi iktidarın bu konuda samimi olmasını bekliyoruz. ‘Hayır’ diyenlere, muhalefet olanlara da yasak getirmesinler” dedi.

ADD’nin çalışmalarını desteklediklerini de sözlerine ekleyen Çiçek; “Bütün sivil toplum örgütleri gibi Atatürkçü Düşünce Derneği de bu çalışmalarda cumhuriyetin yanında, Atatürk ilke ve devrimlerin yanında yer alıyor. Çalışmalarını destekliyoruz. Bu derneğimizin mecliste de fahri üyesiyiz” dedi.

Hatay’da güçlü bir şekilde ‘Hayır’ çıkacağına inandıklarını kaydeden Çiçek; “Hatay’a güveniyoruz. Hatay işgal görmüş, sıkıntılar yaşamış serhat bir şehrimiz. Dolayısıyla ‘Hayır’ konusunda cumhuriyete, Atatürk’e, demokrasiye güçlü bir destek vereceğine inanıyoruz. Hatay’da, Belen’de olmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, basın mensupları ve dernek üyeleriyle kahvaltının ardından, ADD Belen Temsilcisi Mehmet Bilen ve dernek yönetimiyle birlikte, geçtiğimiz gün hastalığına yenik düşerek vefat eden CHP İskenderun Kadın Kolları üyelerinden Hülya Aşkar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İskenderun Gaziler Derneği ve ardından Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İskenderun Şubesini de ziyaret eden Çiçek, her iki dernek üyeleriyle de istişarelerde bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here