İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Yeni Öğrencilerini Bilgilendirdi

0
192

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun yeni öğrencilerine oryantasyon programı düzenlendi. Sivil Havacılık Yüksekokulu öğretim elemanları, çiçeği burnunda öğrencilere İSTE’yi tanıtarak Yüksekokul, dersler ve yönetmelik hakkında bilgiler verdi.

İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısında, yeni öğrencilere; “Aramıza hoş geldiniz” diyen İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yapıcı, “Teknoversite farkıyla geleceğinizi şekillendireceğiniz başarılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum” şeklinde seslendi.

İSTE’nin Teknoversite vizyonu ve müfredatı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Güreş ise; “İSTE olarak yeni bir üniversiteyiz. Teknoloji odaklı bir üniversiteyiz. Sahip olduğumuz altyapı ve imkânlarla siz değerli öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. 4 yıl boyunca yoğun bir İngilizce eğitiminin yanında seçmeli olarak ikinci yabancı dil dersi de veriyoruz” sözleri ile Sivil Havacılık Yüksekokulu hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Bölümden mezun olduktan sonra öğrencilere iş alanları ve dönem boyunca yapılabilecek etkinlikler hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Nuriye Güreş; “Mezunlarımız öncelikli olarak Havacılık sektöründe pilot, hava trafik kontrolörü, uçuş harekât uzmanı, kabin memuru, harekât memuru, gibi alanlarda iş olanağı bulabilmekteler. 2. sınıftan itibaren bir defaya mahsus 30 iş günü staj yapılması gerekmektedir. Ayrıca başarılı olan öğrencilerimiz Avrupa’daki ülkelerde Erasmus programı ile staj yapabilmektedir.

Bölümümüzde birçok etkinlik, bilimsel faaliyet, panel ve sektör ile ilgili çeşitli eğitim gezilerimiz yapılmaktadır” diyerek bölüm hakkında detaylı bilgiler verdi. Doç. Dr. Nuriye Güreş, sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekerek öğrencilerden bu alanda da aktif olmaları isteğinde bulundu. Öğrencilerin doğru arkadaş seçimi konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkati çeken Güreş, konuşmasını; “Sosyal yaşam da elbette üniversite hayatının bir parçasıdır, ancak derslerinizi öncelemenizi ve arkadaş seçimine özen göstermenizi istiyoruz” diyerek sonlandırdı.

İSTE Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Harun Yılmaz ise, sunumunda; bölümle ilgili bilgiler vererek, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Teknoversite vizyonunun havacılık eğitimine etkilerinden bahsetti. Yılmaz konuşmasında; mezunların diplomalarının yanı sıra Teknologluk Sertifikası da alabileceğini vurgulayarak, İSTE’de uygulanan İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programı ile öğrencilerin daha mezun olmadan iş dünyası ile tanışma imkânı bulduğuna da dikkat çekti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here