İlimizden 39 Proje Desteklemeye Hak Kazandı

0
90

2017 Yılı SODES Proje Başvuru Sonuçları Belli Oldu

2017 Yılı SODES Projelerinin Kalkınma Bakanlığı tarafından değerlendirme süreci tamamlanırken, ilimizden 39 adet projenin desteklemeye hak kazandığı duyuruldu.

Projesi kabul edilen kurumlarla ‘SODES Finansman Sözleşmesi’ imzalanacak olup, sözleşme tarihi ve gerekli evraklarla ilgili önümüzdeki günlerde ayrıca bir açıklama yapılacak. Projesi kabul edilen kurumların ilk etapta proje referans numaralarını belirterek, proje ile ilgili iletişim kurulacak personelin adı, soyadı, cep telefonu ve e-posta adresini 24.10.2017 tarihi mesai bitimine kadar hataysodes@gmail.com adresine göndermeleri gerekiyor.

Proje faaliyetlerine başlanılmadan önce proje koordinatörleriyle bilgilendirme toplantısı yapılması planlanıyor. Bu toplantıda proje başlangıcında yapılması gereken işler ve proje uygulaması esnasında dikkat edilmesi gereken konular üzerinde durulacak. Toplantı tarihi ve saati konusunda ayrıca kurumlara bilgi verilecek.

Projesi kabul edildiği halde sözleşme imzalamak istemeyen ve projeyi uygulamaktan vazgeçen kurumların 24.10.2017 tarihi mesai bitimine kadar resmi yazı ile Hatay Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi’ne başvurmaları gerekiyor.

Projelerde bütçe ve faaliyet revizyonları yapıldığı için projesi kabul edilen kurumların SODES-BİS üzerinden projeleri üzerinde yapılan revizyonları kontrol etmeleri gerekiyor.

Konu hakkında yapılan bilgilendirmede ayrıca; “SODES Finansman Sözleşmesi imzalanmadan önce başlanılan faaliyetler ve buna bağlı olarak yapılan harcamalar uygun maliyet değildir. Bu sebeple sözleşme imzalamadan önce proje ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamalıdır” denildi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here