İSTE ile Bilim Işığında Geleceği Keşfet

0
19

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) yürütücülüğünde ve İskenderun, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin ve Payas Kaymakamlıkları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin paydaşlığında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında başvurusu yapılan olan ‘İSTE ile Bilim Işığında Geleceği Keşfet’ için imzalar atıldı. Proje için İskenderun Kaymakamlığı öncülüğü ve ev sahipliğinde protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Törene Proje yürütücüsü İSTE adına Rektör Prof. Dr. Tolga Depci ile etkinliğe paydaş olarak İskenderun Kaymakamı M. Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Programları sebebiyle imza törenine katılamayan Erzin, Dörtyol ve Arsuz Kaymakamları da protokole imza attılar.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında hazırlanan ve başvurusu için protokol imzalarının atıldığı proje, katılımcılara bilim ve teknoloji dünyasının kapılarını aralayacak yenilikçi bir dizi etkinlik sunmayı hedefliyor. Proje kapsamında geniş bir yelpazede planlanan etkinliklerle, doğa bilimleri, mühendislik ve teknoloji, sosyal ve beşerî bilimler, tarımsal bilimler ve temel bilimler gibi çeşitli alanlarda bilimsel merakı teşvik etmeyi ve katılımcıların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek amaçlanıyor.

İSTE’nin yürütücülüğünü yapacağı projenin ayrıcalıklı yönü ise toplumun farklı kesimlerinden katılımcılara ulaşarak bilim kültürünün yaygınlaştırılmasını hedeflemesi ve katılımcı merkezli, interaktif uygulamalarla bilimi her yaştan bireye sevdirmeyi amaçlaması. Başvurusu yapılan proje ile 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında, ilk, orta ve lise düzeyindeki katılımcı öğrencilerimize bilim ve teknoloji dünyasının kapıları aralanacak. Etkinliğe ODTÜ Eymir Kültür Vakfı, TEK Kampüs Koleji, BULSA Yapı Emlak İnşaat Taahhüt Madencilik Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve VERA BOULEVARD Restoran sponsor oldular.

Başvurusu imzalarının atılmasının ardından bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmak, bilimsel bilgi ve becerileri geliştirmek ve toplumda bilim kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak gibi temel hedefler doğrultusunda, özellikle çocuk ve gençleri hedefleyen kapsamlı bir program hazırladık. Eğitimin, bilim ve teknolojinin herkes için erişilebilir olması gerektiğini meslek hayatım boyunca defaatle dile getirdim.

Projede bu alanların ilgi çekici olduğunu göstermeyi, katılımcıları bilim ve teknoloji alanında kariyer yapmaya teşvik etmeyi ve bilimin ışığında parlak bir gelecek inşa etme yolunda onlara ilham vermeyi amaçlıyoruz. Vizyon sahibi ve vatanperver bölge Kaymakamlıklarımız ve Milli Eğitim Müdürlüklerimiz de paydaşımız oldu. Herkes bölgenin normalleşmesi ve kalkınması için elini taşın altına koyuyor. Hatay’ı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Emeği geçen tüm hocalarımıza ve paydaşlarımıza şahsım ve İSTE adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here