İşletmeler Kaçak Kesilen Etler Hakkında Uyarıldı

0
69

kaçak et uyarısı1Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, yerel işletmelerin kaçak et kullanmamalarına dair bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Reyhanlı Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve yerel işletmeler ile restoran sahiplerinin katılım gösterdiği toplantıda, kaçak et kullanımını engellemek amacıyla bilgilendirmeler yapılarak, işletmelerin temizlik ve hijyen kurallarına uygun olması için önerilerde bulunuldu.

İşletmelerin et alırken dikkat etmeleri gerek konularda uyarılarda bulunan yetkililer, alınan etlerin mühürlü, kesim raporlu ve faturalı etler olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda konuşan HBB Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Kilisli, hayvanların sağlıklı ve hijyenik koşullarda kesiminin gerçekleşmesi için büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek; “Fiziki şartlarda iyileştirdiğimiz mezbahamızda, etlerin sağlıklı şekilde kesimini gerçekleştiriyoruz.  Bu işlem yasal bir sorumluluktur. Halkın temiz ve sağlıklı et tüketimini sağlamak amacıyla mezbahalarımızda denetimler gerçekleştiriyor, olumsuz koşulları önlüyoruz” açıklamasında bulundu.

Daha sonra söz alan Reyhanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Öcal, kaçak yollarla kesilen etlerin insan sağlığını ciddi oranda tehdit ettiğini belirterek, işletmecileri bu konuda uyardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here