Kitapseverler, Bol Kitaplı Söyleşide Buluştu

0
153

ayna kokteyl1Geçtiğimiz hafta Ayna Kültür ve Sanat Derneğinde kitapseverlerle bir araya gelerek kitaplarını tanıtan Kemal Düz ve Nermin Ünsel Ekin, hafta sonu da yine dernekte düzenlenen kokteyle katıldı.

Babası Ziya Ünsel’in ‘Acı Deniz’ ve ‘Mutlu Güney’ kitaplarını Kemal Düz ile birlikte bastıran Nermin Ziya Ünsel, kokteyle katılanlara babasının İskenderun ve Hatay hayranlığını bir kez daha anlattı.

Ekin, 1939’dan sonraki İskenderun’u anlatan kitaplarında babasının, İskenderun, Antakya, Arsuz ve Soğukoluk’un güzelliklerinden bahsettiğini ifade etti. Ülkenin pek çok yerini gezen babasının özellikle bu bölgeyi çok sevdiğini kaydeden Nermin Ünsel Ekin, kendisinin Malatya doğumlu olduğunu, Malatya’da yaşadıkları dönemde İskenderun ve Arsuz’a çok sık geldiklerini vurguladı.

ayna kokteyl2

Ayna Kültür Derneğinin kurucularından, uzun yıllar kentimizde Ferda Kitabevi işletmeciliğini de yapan Kemal Düz ise yerel gazetelerde çıkan yazılarından derleyerek hazırladığı ‘Bir Başka Dünya Hatay’ isimli kitabından söz etti.

Hatay’ın en çok yemeklerinin bilindiğini, genel anlamda Hatay’ı bilmeyen insanların bu bölgeye olumsuz baktığını söyleyen Düz, bu kanıyı yıkmak için bu kitapların öneminin büyük olduğunu kaydetti.

Nermin Ünsel Ekin ve Kemal Düz, Ayna Kültür ve Sanat Derneğinde onurlarına verilen kokteyl için dernek yetkililerine teşekkürlerini iletti. Kokteyle katılanlar Ekin ve Düz ile bol bol sohbet etme imkanı buldular. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here