İskenderunlular Ata’sının Huzurundaydı

0
278

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıldönümünde, hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de siren sesleri eşliğinde durulan saygı duruşuyla anıldı.

Gazi Mustafa Kemal’in ölüm yıldönümü dolayısıyla tertip edilen törenler sabah 09.00’da başladı. Atatürk Anıt Alanında gerçekleştirilen törende ilk olarak İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri Ata’nın manevi huzuruna sunuldu.

Saat tam 09.05’te çalmaya başlayan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sadece Atatürk Anıt Alanında bulunan vatandaşlar değil, işyerlerinde olanlar, okullarında olan öğrenciler ve yolda yürüyen insanlar bile siren sesiyle birlikte Ata’larına olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdi. Saat 09.05’te tüm ülke genelinde iki dakikalığına adeta hayat durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okunarak, bayrağımız yarıya indirildi.

Anma programına; Hatay Vali Yardımcısı, İskenderun Kaymakam Vekili Erol Özkan, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlçe Müdürleri, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Askeri Erkân, Emniyet Personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıt Alanındaki törenin ardından Belediye Kültür Sarayı’nda tertip edilen anma programına geçildi.

Buradaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Garnizon Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir subay tarafından Atatürk’ün askeri yönünü anlatan bir sunum yapıldı.

Program kapsamında, İlçemizdeki okullarda hafta boyunca gerçekleştirilen “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Günün anlam ve önemine yönelik olarak İskenderun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “10 Kasım” adlı oratoryo sahnelendi. Oratoryo beğeniyle izlenirken, duygu dolu anların yaşanmasına da neden oldu.

Program sonunda, Belediye Kültür Sarayı’nda İskenderun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Atatürk” konulu resim sergisi katılımcılar tarafından ziyaret edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here