İskenderunlu Oyuncunun İlk Filmi Vizyona Giriyor

0
279

iskenderunlu oyuncu1İskenderunlu oyuncu İzzet Başlak’ın filmi sinemaseverler ile buluşuyor. Genç oyuncu İzzet Başlak’ın “Piyasadan Büyük Alacağımız Var” ilk filminin vizyona girecek olması memleketi İskenderun’da sevinç yarattı.

Başrolde olan İskenderun doğumlu İzzet Başlak, sinema, televizyon ve medya dünyasında gençlerin bir araya gelerek kurduğu ‘Genç kafa ekibinin’ “Piyasadan Büyük Alacağımız Var” ilk filmi 4 Eylül’de vizyona girecek.

İskenderunlu oyuncu İzzet Başlak çektiği film ile ve oynadığı farklı dallarla ilgili bazı bilgiler verdi. Başlak ilk olarak kendinden söz ederek; “İskenderunluyum. 1985 yılında İstanbul’da doğdum. Bütün çocukluğum yazın İskenderun’da kışın İstanbul’da geçti. Bütün akrabalarım İskenderun’da yaşıyor. Hala gelir giderim. Lise eğitimimi Cihangir Koleji’nde aldım. Lise yıllarında bateri çalmaya başladım ve 8 sene boyunca devam ettim. Liseyi bitirirken fizikten, müzikten ve lise futbol takımından üstün başarı ödülleri aldım. 2008 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuar Tiyatro bölümüne girmeye hak kazandım ve aynı yıl Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda oyunlarda yer aldım. 5 sene boyunca Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda ve birçok dizide oynadıktan sonra 2012 yılında arkadaşlarımla birlikte genç kafa’yı kurduk. Araştırmayı, gözlemlemeyi, insanlarla iç içe olmayı, üretmeyi seviyorum” dedi.

“Piyasadan Büyük Alacağımız Var” filminin hikayesini de anlatan Başlak; “Genç kafa ekibinin hazırladığı dizi projenin sundukları kanal tarafından çalınması bu filmin hikâyesini oluşturdu. Aslında yaşadığımız olaylardan esinlenerek yazdığımız bir senaryo. Bu filmde izleyeceğiniz bütün olaylar gerçek ama bütün kişi kurum ve kuruluşlar tamamen hayal ürünüdür. Film sektörü üzerinden aslında birçok sektörde yaşanan, insanların emeklerinin çalınması, kullanılması ve insanların hayallerinin köreltilmesini de anlatıyor. Öte yandan insanlara diyoruz ki, başınıza en kötüsü gelse de hayatta her zaman bir umut var ve iyi insanlar sonunda kazanacak!

oyuncu izzet başlak (1)

Filmimiz absürt unsurlar barındıran bir komedi filmi. Genç kafa olarak kendimize has bir anlatım tarzımız. Bundan dolayı izleyenler farklı bir bakış açısı görebilecekler. Yaşanmış bir hikâye olması da şaşırmalarına neden olabilir tabi” diye konuştu.

Filmin senaryosunun kendisine, Okan Metin ve Ekin Akçay’a ait olduğunu ifade eden Başlak; “Genç kafa olarak kuruluş amaçlarımızdan biri de Yeşilçam’daki sıcaklık ve samimiyeti günümüz mizahıyla izleyiciye sunmak. Senaryo da tam olarak bu şekilde hazırlandı. Her yanında Yeşilçam’dan izler taşıyan bir film. Zaten bu güne kadar her yaptığımız işin sonunda Yeşilçam’a Saygılarımızla yazar. Bu bizim imzamız gibidir. Senaryomuz izleyiciye Yeşilçam filmlerinin sıcaklık ve samimiyetini günümüz mizahı ile komik ve eğlenceli bir şekilde sunacak. Filmin konusuna gelince; Yeşilçam sahnesi seyirci gelmemesinden dolayı çıkış yolu arayan oyuncu üç arkadaş; Ediz, Tarık ve Kadir; bahtsız yönetmen Ertem ve yardımcısı Ayşen ile bir araya gelerek, Genç Kafa ekibini kurarlar ve bir dizi projesi hazırlayarak kanallarla görüşmeye başlarlar.  

Görüştükleri kanallardan birine projelerini beğendiren ekip, umutla dizi için haber beklerken, kanalın diziyi araklayıp, başka bir ekiple çektiğini görür. Haklarını aramak için kanala dava açarlar, fakat dimyata pirince giderken ellerindeki bulgurdan da olurlar. Hayatlarını geçirdikleri, Savaş Ustalarının varı yoğu olan Yeşilçam sahnesi de ellerinden gider. İçine düştükleri bu durumdan çıkış yolu aramaya başlarlar ve kendilerini eğlenceli, komik bir maceranın içinde bulurlar” dedi.

Filmde oynadığı karakter hakkında da kısa bilgi veren Başlak; “Yeşilçam Sahnesi’nde oyuncu olan Tarık karakterini canlandırıyorum. Tarık, babası tarafından evlatlıktan reddedilmeyi göze alacak kadar oyunculuğa sevdalı, olaylara soğukkanlı ve mantıklı yaklaşan, icabında her duruma pratik ve kurnazca çözümler üreten bir karakter. Film baştan sona İstanbul’da çekildi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here