İskenderunlu Gazetecilerden Çelik İş’e Ziyaret

0
82

igc-celik-is-ziyaret1Sendikanın Yeni Genel Başkanı Yunus Değirmenci: “Üyelerimize Ortak Mücadelenin Önemini Anlatıyoruz”

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ile İskenderunlu Gazeteciler, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile Genel Mali Sekreteri Bayram Altun’a  nezaket ziyaretinde bulundular. İGC Başkanı Veysel Cıncık, bir süre önce Genel Başkanlığa seçilen Yunus Değirmenci’yi kutlayarak, başarılar diledi.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci de, İskenderunlu gazetecileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Değirmenci, yaptıkları çalışmaları da anlattı. Tüm amaçlarının sendikaya bağlı işçilerin daha iyi yaşam şartlarına sahip olmasını sağlamak olduğunu vurgulayarak; “Sendikamızın amaç ve ilkelerinde de yer aldığı gibi bizler işçilerimizin ve emekçilerimizin bugün ve gelecekte insanca, daha iyi koşullarda çalışıp yaşayabilmeleri için uğraş vererek üyelerimize işyerlerinde ve hayatın her alanında örgütlü gücün ve ortak mücadelenin önemini anlatıyoruz.

“Emek En Yüce Değer” anlayışıyla başladığımız bu yolda, imzaladığımız örnek sözleşmelerle de metal iş kolunun sigortası konumuna gelerek, bu sektörde emeğin ve emekçinin teminatı olduk. Sendikamız tek başına değil, bugün bünyesinde on binlerce emekçiyle aynı yolda yürüyen, Türkiye’nin en büyük Konfederasyonlarından biri olan Hak-İş Konfederasyonu bünyesinde yer alarak gücüne güç katmaktadır. Çelik-İş Sendikası bunun yanı sıra Avrupa Endüstriyel Sendikalar Birliği(European Trade Union) ve Dünya Endüstriyel Sendikalar Birliği’ne de (IndustriALL Global Union) üyedir.

igc-celik-is-ziyaret2

Sendikamızın bağlı bulunduğu Hak-İş Konfederasyonu, her alanda kendini ispat etmiş ve istikrarlı çizgisinden hiçbir zaman ödün vermeyerek Türk Sendikacılık hayatına adını kalın harflerle yazdırmıştır. Konfederasyonumuz, hayata geçirdiği projelerle Türkiye’nin gelişmesi yönündeki dönüşüm sürecine katkısını sürdürmektedir. Ben de Hak-İş’in mutfağında yetişen ve Hak-İş ilkeleriyle büyüyen bir sendikacı olarak bu ailenin üyesi olmanın haklı gururunu yaşıyorum.

Gazeteciler bize işçi haklarını savunmamızda yardımcı olmuşlardır. Bizim sesimizi duyurmuşlardır. İskenderunlu Gazetecilere de bu nedenle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bayram Altun’a Ziyaret

İGC Başkanı Veysel Cıncık ile İskenderunlu Gazeteciler, yaşamının büyük bölümünü sendikacılıkla geçiren Çelik İş Sendikası Genel  Mali Sekreteri Bayram Altun’u da ziyaret ettiler.

İGC Başkanı Cıncık, Bayram Altun’un sendikanın çok önemli bir yöneticisi olduğunu, sendikacılıkla ilgili her konuda bilgi sahibi olarak  çalıştığını, 40 yıl İskenderun Çelik İş de görev yaptıktan sonra Ankara’da işine devam ettiğini belirtti. Cıncık, İskenderunlu Gazetecileri Ankara’da Çelik İş adına ağırlaması nedeniyle Bayram Altun’a teşekkür etti.

Bayram Altun da, İskenderunlu gazetecileri Ankara’da görmekten mutlu olduğunu ifade etti. İGC Başkanı Cıncık, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci ile Genel Mali Sekreter Altun’a destekleri nedeniyle birer teşekkür plaketi de sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here