İskenderun’dan İdlib’e Yardım Tırı Uğurlandı

0
22

‘Kardeşin Isınır Dünya Isınır’

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün organize ettiği, İskenderun Gençlik Merkezinin de ‘lojistik merkez’ olarak belirlendiği proje kapsamında hazırlanan yardım kolileri, Kızılay Tırı ile İdlip’e uğurlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının geçen yıl başlatmış olduğu ‘Kardeşin Isınır Dünya Isınır’ isimli proje bu yılda ikinci kez gerçekleşti. İdlip’te zor şartlar altında bulunan insanların kış aylarını rahat geçirebilmeleri için kalın kıyafetler, farklı çeşitte giyim eşyaları, ayakkabı, bot, mont tarzında koruyucu giyim kuşam malzemelerinin toplandığı yardım kampanyası bir kez daha ülke genelinde yoğun katılım ile gerçekleşti.

Ülke genelinde 81 ildeki gençlik merkezlerinden, İskenderun’a gönderilen 403 koli içerisinde yer alan 15582 ürün, İskenderun Gençlik Merkezi personelleri ve gönüllü gençler tarafından sayımları yapılıp tasniflenerek kolilendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatları ile Türk Kızılayı işbirliği ve koordinasyonuyla ülkemiz genelinde “Kardeşin Isınır, Dünya Isınır” mottosuyla yürütülen sosyal projenin kapanış programına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Av. Tayfun Boda, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Abdulkerim Güven, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Kaymakam Yönden ve İlçe Başkanı Güven, kolileri kendi elleriyle hazırlayarak, bantlayıp tıra yüklediler. Gerçekleştirilen proje hakkında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Yönden; “Bu projeye öncülük eden, destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu bizim ülkemizin büyüklüğü, bu Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, kardeş dost ihtiyacı olan kim varsa hep beraber bir araya gelip kendilerine yönlendiriyoruz. Burada gördüğünüz tır bir tane ama göndermeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Nerede ihtiyaç sahibi varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti orada” diye konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven de; “Türkiye, mazlum coğrafyaların bir merhamet adası, şefkat adasıdır. Bugün de bunu hep beraber gördük. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Bu soğuk kış günlerinde çocuklarımızın, insanlarımızın üşümemesi için ‘Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevme’ felsefesiyle bugün bu tırımızı yolcu ediyoruz. Burada emeği geçen birçok ülkeden arkadaşlarımız var. İslam kardeşlik demektir. Türkiye’de birlik, beraberlik ve yardımlaşma demektir. Bu noktada buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel işlerde vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu hayırlı işlerin inşallah bol olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yardım tırı hep birlikte İdlip’e uğurlandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here