İskenderun’a ve İSTE’ye Avrupa’dan Misafirler Geliyor!

0
187

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Erasmus+ Programı/Gençlik Değişimleri, 2019/R2 Dönemi (KA105) hibe dağıtım sonuçlarına göre Nisan 2019’da başvuruda bulunduğu projeden 35 Bin Avro’luk destek almaya ve bu alandaki rakiplerini geride bırakarak dağıtılan en yüksek miktardaki hibeyi almaya hak kazandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Erasmus+ Programı kapsamındaki gençlik değişimi proje çalışmalarını kapsamında, hareketlilik projeleri dışında AB’den aldığı desteklere bir yenisini daha ekledi. İSTE, 2019/R2 dönemi için başvurduğu 2019-2-TR01-KA105-078518 no’lu “Geçmişten Geleceğe” isimli gençlik değişimi (KA105) projesi’nden önemli bir destek sağlayarak 35 Bin Avro tutarında destek almaya hak kazandı. Bu destek, İSTE için iki ayrı anlam taşımakta. Birincisi, değişimler alanında aynı dönemde başvuru yapan diğer kurum/kuruluşlardan daha yüksek bir hibe almayı hak kazanması, ikincisi ise ilk kez başvuru yaptığı bu alanda başarıya ulaşmış olması.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirme neticesinde İSTE, proje süresi içerisinde toplamda net olarak 34.741,00 Euro’luk bir destek alacak. Bu destekle, “Geçmişten Geleceğe” isimli proje kapsamında 7 ayrı ülkeden 56 misafir katılımcı 10 gün süre ile İskenderun’da ve Hatay’da ağırlanacak olup, İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harman Aslan önderliğindeki proje ekibi, kültürel mirasın önemini ve korunması noktasında katılımcılarla çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek ve ilimiz dâhilinde çeşitli geziler düzenlenecek. Ayrıca, yine bu proje 7 ayrı ülkeden gelecek katılımcılara İSTE’yi, İskenderun’u, Hatay’ı, bölgemizi ve ülkemizi tanıtma imkânı bulunacak.

İSTE Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Proje Lideri Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harman Aslan, konu hakkında yaptığı kısa açıklamada; “Projeyi gerçekleştirme ihtiyacımız kendi geçmişinin belgelerine saygı duyan ve bunları koruma gereğine inanan kuşakların yetiştirilmesinden doğmuştur. Projenin hedefi ise somut olan kültürel mirasın korunması için katılımcıların bilgi düzeylerini artırmaktır.

Projemiz, imkânları kısıtlı gençleri de dâhil ederek gençlerin ve gençlik liderlerinin öğrenme hareketliliğine fırsat sunacak, kültürel mirasın korunması noktasında gençlerin beceri ve yeterliliklerini artıracaktır. Bunun için de sorumluluk teşvik edecek, engellilerin sosyal hayata katılımını teşvik ederek sosyal içermeyi de destekleyecektir. Bu yönleriyle Erasmus+ Programının gençlik alanındaki özel hedeflerine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “2016 yılından bu yana Erasmus+ Programı kapsamında yaptığımız çalışmalar bu yıl bizi daha da sevindirerek farklı bir mecraya taşınmıştır. Gençlik Değişimleri projeleri, Avrupa’dan İSTE’ye ve İskenderun’a hareketliliğin kapısını aralamış olup, devamında bu kapıyı sonuna kadar açmaya yönelik çalışmalarımız için de bir kıvılcım yakmıştır.

Bu kapsamda erişmiş olduğumuz bu başarı İSTE olarak bizleri memnun etmiştir. Bu sayede Avrupalı gençler ve bizim gençlerimiz tanışma, kaynaşma imkânı bulacaklardır. Bu proje katılımcı tüm gençlerin kültürel etkileşim ve dil gelişimi anlamında kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacaktır. Üniversitemizin uluslarasılaşmasına katkı sağlayan bu tür projelerde emeği geçen Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanlarına ve ‘Geçmişten Geleceğe’ isimli projeyi yazarak İSTE’ye kazandıran proje ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here