İskenderun Ticaret Borsası’nda ‘Nefes Kredisi’ Protokolü!

0
174

ticaret-borsasi2İskenderun Ticaret Borsası 2016 yılı yıllık olağan son toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Genel Sekreter Engin Vayısoğlu, 2017 yılının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni etti.

Tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşımızın okunduğu toplantı öncesinde İskenderun Ticaret Borsası üyelerine TOBB Nefes Kredisi hakkında da bilgiler verildi.

Hem Ziraat Bankası ve hem de Denizbank ile KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine yönelik olarak yürürlüğe giren TOBB Nefes Kredisi hakkında bilgiler veren Denizbank İskenderun Şubesi Müdürü Ayhan Çimer, “Nefes Kredisi’ne Ziraat Bankası ve Denizbank’ın tüm şubeleri üzerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecektir.

ticaret-borsasi3

Kredi, 12 ay vade üzerinden ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak olup, vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacaktır. Kredinin brüt faiz oranı aylık % 0,825, yıllık % 9,90’dır. Krediye başvurmak için, üyelerin Odadan ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir’ ibaresi yer alan belgeyi alması gerekmektedir. Daha sonra Ziraat Bankası ve Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

İskenderun Ticaret Borsa Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu; “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimizin en büyük sorunlarından birisi de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılardır. Bu sıkıntıları aşmak için tüm imkanlarımız ile üyemizin yanında olacağımızı belirterek, TOBB Nefes Kredisi Kampanyası’nın üyelerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

ticaret-borsasi4

İskenderun Ticaret Borsasında ‘Nefes Kredisine’ üyelerden tarafından müracaatlarda alınarak gerekli işlemlerde toplantı sırasında başlatıldı.

Toplantı da ‘Toplam Kalite Yönetim Sistemleri ve Akreditasyon’ ‘ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Hizmet Sektörü’ konusunda da danışmanlık alacak olan Ticaret Borsasına danışmanlık firmasının Kalite Uzmanı Sezen Turunç da bir sunum gerçekleştirdi. Turunç, “Borsanın güçlü ve zayıf yönleri (Swort Analizi), yıllık ve 4 yıllık hedefler, stratejik plan, Web sitesi çalışmalarının iyileştirilmesi ve risk analizlerinin yapılması, üyelere yönelik beklenti ve anketler yapılarak, eğitim ihtiyaçları veya daha farklı borsadan beklentileri ortaya çıkartılacaktır” diyerek danışmanlık hizmetleri çalışmalarını 5 ayrı başlıkta toplayarak üyeleri bilgilendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here