Yarayıcı; “Bizde Bu Yürek Attığı Sürece, Rejim Değişikliğine İzin Vermeyeceğiz”

0
85

hilmi-yarayici5Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı; “Bizde Bu Yürek Attığı Sürece, Rejim Değişikliğine İzin Vermeyeceğiz”

Kamuoyunda “Başkanlık Sistemi” olarak bilinen düzenlemelerin görüşülmekte olduğu Anayasa Komisyonunda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, direneceklerini ve rejim değişikliğine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Anayasa değişiklik teklifinde yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanmasıyla dikta rejiminin dayatılmak istendiğine vurgu yapan Yarayıcı, iktidarın sürekli olarak istikrar vurgusu yapmasını eleştirerek, şunları söyledi: “Sizin istikrar dediğinizin halklarımızı etnik ve dinî temeller üzerinden ayrıştırarak birini diğerine düşman etmek olduğunu, kan, ölüm ve gözyaşından başka bir sonuç elde edilmediğini de gördük. O nedenle bize daha fazla istikrardan bahsetmeyin lütfen.”

Yasanın tek amacının ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargılanmasına engel olunmaya çalışılmak’ olduğunu iddia eden Yarayıcı; “Bombaların patladığı, şehit cenazelerinin geldiği, en büyük ekonomik krizlerin yaşandığı böyle bir dönemde başkanlık diye tutturmanın bir nedeni var elbette. Çünkü başta rejim değişikliğini dayatan irade, yıllardır hukuksuzluğunun halklarımıza yaşattığı acıların, Suriye’de meşru bir yönetimi devirme uğruna kafa kesen cihatçı çetelere tırlar dolusu silah ve lojistik destek sunmanın, ülkemizin katillerin üssü hâle gelmesinin, Berkin’in, Ali İsmail’in, Ethem’in, Ceylan’ın, daha onlarca gencimizin öldürülmesinde “Bu emri ben verdim” diyenin elbette bir hesabı sorulacağını biliyorsunuz, dahası yandaş yargı aracılığıyla ayakkabı kutularında ele geçirilen milyon dolarların hesabının sorulacağını da. Ancak o iktidarını sağlamlaştırmak istedikçe Aylan bebek ve daha nice çocuk bir daha “anne” diyemeyecek. Binlerce anne, baba bir daha evladına sarılamayacak. Cenazesi bir hafta sokakta kalan Taybet Ananın evlatları bir daha annelerine sarılamayacak. Gencecik yaşta evinde sabaha karşı dört buçuk gibi polisin girdiği ve polise sadece “Galoş giy” dediği için yarım metre mesafeden vurulan Dilek Doğan hayata gülümseyemeyecek; Berkin bir daha uçurtma uçurtamayacak, misket oynayamayacak” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının yargılanmaması için her ayrıntının en ince detayına kadar düşünüldüğüne işaret eden Yarayıcı; “Hesap verme korkusunun ülkemizi felakete sürüklemesi için izin vermeyeceğiz. Bizde bu yürek attığı sürece direneceğiz. Rejim değişikliği yapmanıza izin vermeyeceğiz. Böyle biline” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here