İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Müthiş Hamle

0
395

iste-aciklama52016-2017 Eğitim-öğretim Yılı’nda yeni eğitim-öğretim anlayışıyla öğrencilerini karşılamaya hazırlanan İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) tüm müfredat; inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin ve güncel gelişmelerin gerektirdiği üzere yeniden tasarlandı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Tüm öğrencilerimizi yetenek ve ilgilerine göre yönlendirebileceğimiz esnek, girişimciliğe ve yenilikçiliğe özendiren yeni bir müfredat tasarladık. Pratiği ve teoriyi harmanlayan, iş dünyası ile entegrasyonu önceleyen yeni yaklaşımları devreye sokuyoruz. Öğrencilerimize bu fırsatı sunacağız. İş dünyası ile de iç içe olacağız. Ve bu entegrasyonun en temel öğelerinden ve aktörlerinden biri de öğrencilerimiz olacak. Bu arada ülkemizde yaşanan güncel gelişmelere de kayıtsız kalmadık.

iste-aciklama6

Sadece ülkemizde değil, dünyada da bir ilk olarak “Anayurt Güvenliği” adı altında bir dersi zorunlu ders olarak tüm bölümlerimizin ve programlarımızın müfredatlarına yerleştirdik. Bu ders tüm öğrencilerimize verilecek. Bu dersin ana konularından birisi de demokrasi ve “ Darbeye karşı savunma” olacak. Vatan savunması ve vatan sevgisi kapsamlı ama sistematik bir biçimde anlatılacak. Elbette destansı 15 Temmuz 2016 gecesi ve demokrasi nöbetleri de bu derste ana örnek, kaynak ve kılavuzlardan birisi olacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here