İskenderun Koşusunu Laguardia İsimli Tayla Halil Karataş Kazandı

0
219

jokeye ödül1Türkiye Jokey Kulübü’nün Adana’da düzenlediği “İskenderun Koşusu”nu kazanan jokey ve tay sahibini kutlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Türkiye Jokey Kulübünün 2015 yılı programı içerisine İskenderun Belediye Başkanlığıkoşusu düzenlenmesi için girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Adana Yeşiloba Hipodromunda koşulan ve kentimizin adını taşıyan İskenderun koşusunu Mertkan Kantarmacı’nın sahibi olduğu Laguardia isimli tay, jokey Halis Karataş ile kazandı. Laguardia, kentimizin adını taşıyan bu koşuyla, kariyerinin 20. startında 8. galibiyetini elde etti.

İskenderun Koşusunu kazanan Laguardia isimli tayın sahibi Mertkan Kantarmacı ve başarılı jokey Halis Karataş’a, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in adına İskenderun’un eski fotoğrafı bulunan anı tabağı takdim edildi.

Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde, 9 Eylül Salı günü gerçekleştirilen ve İskenderun’un adını taşıyan koşuyu değerlendiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bu yarışın düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

jokeye ödül2

İskenderun Belediye Başkanlığı adıyla bir koşu daha tertiplenmesi için girişimlerde bulunduğunu da kaydeden Dingil; “At yarışı en eski ve en yaygın sporlardan biridir. At yarışı çok güzel ve özel spordur. Türkiye’de ilk at yarışının, Osmanlı Padişahı Orhan Bey’in Bursa’yı alışından sonra yapıldığı bilinmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’te at yarışına verdiği önemi, ‘At yarışları modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaçtır’ sözüyle ifade etmiştir.

Günümüzde Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Şanlıurfa gibi kentlerde yapılan yarışların yanı sıra, yine aynı kurumun bünyesinde Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Koşusu da yapılmaktadır.

Ülkemizde aralıksız en uzun süre yapılan bu sporun, İskenderun’un adını taşıyan koşu düzenlenmesinden dolayı çok mutlu oldum. Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde, 2015 yılı programı içerisinde İskenderun Belediye Başkanlığı koşusu düzenlenmesi için girişimlerde bulunduk. Bu konuda görüşmeler sürüyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here