İskenderun ile Arsuz Sınırındaki Mahalle: Konarlı!

0
1281

“Karaağaç’ın Arsuz’a Bağlanması Yanlıştır!”

13 ilin Büyükşehir Belediyesi olması hakkında yapılan kanun sonunda, Karaağaç beldesinin yeni ilçe Arsuz’a bağlanması ile ilgili Konarlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tutar’la bir söyleşi gerçekleştirdik. Tutar, İskenderun ile iç içe olan bir yerin, 32 km. öteye bağlanmasının çok akıllıca olmadığını dile getirdi. Muhtar Tutar, özellikle Karaağaç’ın Konarlı Mahallesinin İskenderun’un iki mahallesi ile uzaklığının sadece bir insan adımı kadar olduğunu da belirtti.

Hatay’ın büyükşehir olması ve beraberinde Arsuz’un ilçe yapılması ile başlayan sınır tartışmasına Konarlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Tutar da katıldı. Karaağaç’ın önde gelenlerinin ve vatandaşların bu konuya sıcak bakmadığını söyleyen Mahalle Muhtarı Mehmet Tutar; “Karaağaç’ın Arsuz’a bağlanması yanlıştır! En azından otobanın oradan bu kısma doğru İskenderun’a bağlanması daha doğru olurdu. Karaağaç halkından, bugüne kadar karşıma, bu durum için olumlu düşünen çıkmadı! Karaağaç’ın önderleri, muhtarları ve dini önderlerimiz de bu duruma karşıdırlar. İskenderun’a bağlı kalmak istediklerini her fırsatta dile getirirlerken ‘Arsuz’da ne işimiz var!’ görüşü hâkimdir! Kısacası kimse bu durumu tasvip etmemiştir. Bir iki kişi buna sıcak bakmış ise onu bilemem ama çoğunluk istemiyor!” dedi.

Bu konuda neden tepkilerini ortaya koymadıkları yönünde yönelttiğimiz soruya da açıklıkla yanıt veren Muhtar Tutar; “Evet doğrudur tepki de bulunmadık! Çünkü bir netice alamayacağımızı düşündüğümüzden ötürü bulunmadık. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olayını yakından takip ettik. O kadar etkin bir güce sahip olmasına karşın sonuç alamadı. Referandumu bile yaptıramadı. Bizde oturup işin olacağını bekleyelim dedik.

Arsuz’a bağlanmamızın bize ne gibi sıkıntı getireceği konusunda henüz bir şeyler söylemek çok erken! Ama bilinen bir gerçek 32 km.lik uzaklıktaki bir yere maalesef bağlandık. Şimdi ne olacağımız konusunda herhangi bir fikrimiz yok. Bu konuda bizi ne kaymakam ne vali ne de başka biri bilgilendirmiş değil. Vatandaşlarımız da gelip bize sorduğunda onlara herhangi bir cevap veremiyoruz” dedi.

Cevap bekleyen konular olduğuna da değinen Tutar, “Merkez Arsuz olur ise, mevcut belde belediyelerinin konumu ne olacak. Şube olarak kullanılıp, halkın hizmetine mi sunulacak? Mevcut muhtarlıklar ne olacak?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan Arsuz ile İskenderun ilçelerini ayıran sınırın aynı yoldan geçiyor olması ve atılacak bir adımda diğer ilçeye girilebilmesi ise ilginç bir görüntü sergiliyor. Haber: Zeki KUTLU

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here