“Bu Türkiye Cumhuriyetine Açıkça Yapılmış Bir Hakarettir”

0
65

Milletvekili Dudu, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Uçağının Erbil Kentine İndirilmemesi Olayını Değerlendirdi…

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın uçağının Erbil Kentine indirilmemesi olayını TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na “Ülkemizin uğradığı hakaret, sizce istifa etmek için yeterli bir neden değil midir?” sorusunu yöneltti.

Bir devletin böyle bir olayla karşı karşıya gelmesinin bir tek açıklamasının olabileceğini belirten Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Bu da Türkiye Cumhuriyetine açıkça yapılmış bir hakarettir. Buna neden olan da AKP Hükümetinin yanlış dış politikalarıdır” şeklinde konuştu. 

AKP Hükümetinin dünya gerçeklerinden bihaber dış politikalar uyguladığını ve bu devam ettiği müddetçe de ülkemizin başına daha böyle çok işler açılacağını öne süren Milletvekili Dudu; “Kendi kurguları ile Dünya gerçeklerini karıştıran bir Dışişleri Bakanımız var. Bir dediği, diğer dediğini tutmuyor. Bir yandan Irak’ın toprak bütünlüğünden dem vuruyor, diğer yandan Irak Merkezi hükümetinden habersiz, farklı gruplarla ilişkilere giriyor. Sayın Bakan’ın tüm icraatlarına nerden bakarsanız bakın, hep tutarsızlık. Ağustos ayı başında Irak’a gitti. Sanki orası Bağımsız, egemen bir ülke değilmiş gibi, kendi programını kendisi yaparak Kerkük’e gitti. Var mı böyle bir davranış? Başka bir ülkede, o ülkenin yetkili kurumlarını yok sayarak elini kolunu sallaya-sallaya dolaşmak? Siz böyle yaparsanız, sonuçları da aşağılanma ve hakaret olarak döner. Sayın Dışişleri Bakanı bir an önce istifa etmeli ve ülkemize verdiği zararları durdurmalıdır” dedi.

Dudu’nın Önergesinde Şu Sorular Yer Aldı

Konuyu meclise taşıyan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede şu sorulara yer verdi; “1-Enerji Bakanımızın uçağının Erbil’e inişine izin verilmemesi bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? 2-Bu olayın Ağustos ayı başında şahsınızın Irak yetkililerinden habersiz Kerkük’e gitmesi ile bir ilgisi var mıdır? 3-Bakanlığınızca, Irak ile ilişkilerde Merkezi hükümetin dışında muhatap alınan, bölgesel yönetim ya da farklı yapılanmalar var mıdır? 4-Farklı yapılanma ve yönetimler ile ilişkiler varsa bu durumu, “Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği” sözleri ve politikası ile nasıl bağdaştırıyorsunuz? 5-Bakanımızın uçağının indirilmemesi dışişleri bakanlığımızın bir zafiyeti midir? Değilse ülkemize yapılan bu hakaretin sorumlusu kimlerdir? 6-Sorumluluğu Bakanlığınızda buluyorsanız, ülkemizin uğradığı hakaret, sizce istifa etmek için yeterli bir neden değil midir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here