İskenderun Gittikçe Yalnızlaşıyor!

0
268

İskenderun için her önüne gelen bir şeyler konuşuyor ama bir türlü “esas” konuları anlamıyorum. Ya ben bunadım ya da çok kültürsüz bir kişiyim. Hatay bölgesinde müthiş şekilde gelişmeler var iken, İskenderun turizm konularıyla ilgili ne anlatılmak isteniyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi oldu. Bundan böyle ipler il merkezinde! İlimizin nerdeyse altını üstüne çeviriyorlar.

İktidar Milletvekillerimiz görev yapmanın telaşı içindeler Beldeler ayağa kalkmış atak üstüne ataklar yapıyor. Payas ve Arsuz ilçe oldu. Belediye başkanları iktidar yanlı demeçleriyle seçmenine çok değişik mesajlar veriyor. Belli ki iktidarın nimetlerinden faydalanmak istiyorlar. Söylenen ve bahsedilmek istenenlerin azı da çoğu da bizlere keyif veriyor.

Bölge insanlarımız çoğu şeylerden habersiz gelişmeleri öylece takip ediyor. İlerisi için yatırım yapacaklar şimdiden çok rahat. Bölgem genelinde ben bilirim diye geçinen kişiler, arada sırada sahneye çıksalar da sesleri görünen güç karşısında birden bire eriyor.

İskenderun’un küçültüldükçe küçüldüğünü şaşkınlıkla izliyoruz. Antakya bundan böyle tek merkez! Onlar ne derse o oluyor. Öte yandan; bizlere gerçek bilgileri bilimsel söyleyecek liderlerden hala yoksunuz!

Geçmişe şöyle kısa yolculuk yaptığımızda; İskenderun göründüğü kadar karmakarışık değildi. İskenderun’un bu olmadığını burada yaşayanlar olarak biliyoruz. Şimdi soruyorum İskenderun’u bu hale getirenlere; İl konusu yıllardır arzu ettiğimiz en önemli bir konuyken, gündemden otomatikman düşürüldü. Arada bir sosyal medyada birileri bir şey yayınlıyor, biraz gündem yapılıyor o kadar.

Payas ilçe oldu. Payas Belediye Başkanı halkını o kadar güzel organize etti ki sonunda başardılar. Payas Belediye Başkanı kendi beldesini öyle bir uçurdu tam uçurdu. MHP ile yollarını ülküdaşlarına rağmen ayırdı. O en sonunda ideallerine toplumuyla birlikte kavuştu.

İskenderun’un geniş yapılandırılması konuları kaplumbağa hızıyla devam ediyor. Turizm’le ilgili son toplantıları izledim, izlerken de bir tuhaf oldum. Yazmışlar, çizmişler… Ayrılan ödenekleri izlediğimde aklım başımda gitti. Teleferikler vs. vs. anlatmakla bitiremediler. Sonuç devlet ödenek ayırırsa bu işler olacak dendi.

Kardeşim siz sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz galiba! İskenderun; Osmaniye’den Arsuz sınırına kadar sanayi bölgesi zaten. Neyin turizminden bahsediyorsunuz. Anlayamadım. Bizler çok kalın kafalıyız ya söylediklerinizle avunur sevinir bir hoş oluruz. Daraltılan şehirde, hizmet verilmeyen yerde neyin turizmi bu?

Ellerimizi başımızın arasına alıp, derinlemesine düşünmemiz gerekmez mi? Belirlenmeyen statülerle kafamız zaten karma karışık. Yaklaşık on beş yıl bitirilemeyen bir Arsuz yolu ortada kavşaklarda yapılamayan trafik ışıklarından ötürü yüzlerce maddi ve manevi kazalar, canlarımızı bizden alıyor. Bir yolu bitirecekseniz doğru dürüst bitirin artık! Sayın milletvekillerimiz etrafı yalnız taziye ziyaretlerinde gezmemeli, etrafta ne oluyor ne bitiyor görmeli!

Bize turizmden bahsetmeyin. Gına geldi artık! Bundan böyle, ne olur oyalamayın bizi. Olmayan ve yapılmayan şeylerle gülücük göndermeyin. Canımız sıkılıyor. Yeter artık!!..

Arada sırada Antakya güdümleriyle bizi şaşırtmayın. Denizde balık yok, tükendi! Nasıl tükendi? Balığın olmadığı bir körfezde turizmde neymiş?. Etrafımız sanayi atıklarıyla sarmaş dolaşken, balık bu suda yaşar mı? Şimdi turizm ve tarımdan bahsediliyor. Bahsetmeyin! Her şey ortada! Görünen köy kılavuz ister mi?

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here