İskenderun Gençliği Şehitlerine Yürüdü

0
134

İskenderun Gençlik Merkezi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

18 Mart sabahı erken saatlerinde başlayan etkinlikte ilk olarak, şehitlerimizin aziz ruhuna hitafen, Merkez Kaptan Paşa Camiinde sabah namazı kılındı. Namaz sonrası cami çıkışında çorba ikramı yapıldı.

18 Mart şehitlerimiz ve bu yüce zaferimiz için düzenlenen etkinliğe İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ve merkez çalışanları öncülük etti.

Cami programının ardından Kaptan Paşa Camiinden çıkılarak Şehit Pamir Caddesi, Pac Meydanı, Adliye Önü güzergahından Karaağaç Şehitlik’e kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Cami önünde toplanan sivil halk yağmura rağmen, ellerinde Türk bayraklarıyla Asri Mezarlıkta bulunan Şehitliğe kadar yürüyerek gitti.

Şehitlikte, şehitlerimizin ruhuna yasin-i şerifler okundu ve Türk bayrakları eşliğinde şehitlerimiz göz yaşlarıyla yad edildi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Sivil İrade Platformunun da destek verdiği etkinlik büyük ilgi görürken, İskenderun Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetimi, İskenderun MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve yönetimi de yürüyüş kortejinde yerlerini aldılar.

Yürüyüşe katılanlar; “Onlar asla unutulmadı ve dünya yok olana dek unutulmayacaklar. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ne mutlu türküm diyene” diyerek görüşlerini ifade ettiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ-Fotoğraf: Nuri ERDENER)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here