‘Çanakkale Zaferi’ Gösterilerle Anlatıldı

0
120

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, İskenderun Belediye Kültür Sarayında İskenderun Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Çanakkale Zaferini anlatan oratoryo ve ardından ‘Aynı Ekmek, Aynı Su’ isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Duygu dolu anların yaşandığı gösteriler sonrası, gösteride sahne alan öğrenciler uzun süre alkış aldı.

Programda ‘Çanakkale’ konulu ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende son olarak düzenlenen resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi ve akabinde prtokol üyeleri ve törene katılanlar sergiyi gezdi.

Törene TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Deniz Üs Komutanı Dz. Kur. Alb. Aykar Tekin, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here