İskenderun Gazeteciler Cemiyeti 52 Yaşında

0
217

igc yönetimi5İGC; “Bu Gurur Tüm İskenderun’un”

26 Mayıs 1963 yılında kurulan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti kuruluşunun 52. yıldönümü kutluyor.

Türkiye’nin en köklü gazeteci cemiyetlerinden biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirten İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, kısa bir mesaj yayınladı. İGC Yönetimi mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yarım asırlık  süre içinde Anadolu Basını’nın 52’nci yılını  bünyesinde  yaşayan ve yaşatan İskenderun Gazeteciler  Cemiyeti, Türk Basın Tarihi’nin  mihenk taşlarından biri olmuştur. 26 Mayıs 1963 yılında kurulan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti; İskenderun Basını’nın Türkiye genelindeki  başarılarına  ve Anadolu Basını’nın gelişmesine ışık tutan 52 yıllık tarihi ile onurlu duruşunu sürdürmektedir. Cemiyetin Kuruluşu’na imza atan  ve geçmiş dönemde görev yapan tüm Başkan, yöneticiler ile basın mensubu arkadaşlarımıza  bir kez daha  şükranlarımızı  sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet  diliyoruz. Bugün; Türkiye’nin en güzel basın  merkezi ile İskenderun’un gururu olan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni nice başarılı yıllara taşıyacağımıza  söz verirken, bütün basın mensubu arkadaşlarımızı da 52’nci yılımızda gönülden kutluyoruz.”

Kaymakam Özyiğit’ten Kutlama Mesajı

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit de, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nin Kuruluşunun 52’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Basının çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydeden Kaymakam Özyiğit; “Hızla büyüyen ve gelişen ilçemizin gerek ekonomik gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanısıra basın kuruluşlarının katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. Kamuoyunda ‘dördüncü kuvvet’ olarak da algılanan basının; habercilik yaparken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması oldukça önem arz etmektedir. İskenderun Basını’nın gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına denetim görevini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi en büyük dileğimizdir. Bu çerçevede; İskenderun’un gelişmesinde ve kalkınmasında önemli katalizör görevi gören kuruluşlardan birisi olan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin başarılı girişimleri ve mesleki çalışmaları bizleri gururlandırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıldönümünü içten dileklerimle kutlar, bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yöneticilerini, çalışanlarını ve üyelerini tebrik ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here