İskenderun 75 Yıldır Türklerin!

0
263

kurtuluş bayramı1İskenderun’un anavatana ilhakının 75. yıldönümü, bugün törenlerle kutlanacak. Sabah Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından, Atatürk’ün manevi huzuruna çelenklerin sunulmasıyla başlayacak olan etkinlikler gün boyu sürecek.

Atatürk Anıt alanında gerçekleştirilecek törende İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Öğretmenevi karşısındaki havuz başında “Dünden Bugüne İskenderun” adlı resim sergisi açılacak ve saat 14.00’da Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu tarafından “İskenderun’un Kurutuluşu” hakkında konferans verilecek. Bugün akşam saat 20.30’da ise Anıt Alanında Zülfi Livaneli’nin katılımıyla “Halk Konseri” de gerçekleştirilecek.

“5 Temmuz Bağımsızlık Tutkusunun, İskenderun’da Kendini Gösterdiği Gündür”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, İskenderun’un anavatana ilhakının 75. yıldönümünü yayınladığı yazılı bir mesajla kutladı. Uyar mesajında şu ifadelere yer verdi; “5 Temmuz 1938 günü asla vazgeçemeyeceğiz bağımsızlık tutkusunun, İskenderun’da kendini gösterdiği gündür. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bugün de milletçe, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde yaşama irademizi devam ettiriyoruz.  Bu önemli gün dolayısı ile başta Ebedi liderimiz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Hürriyetimiz için canını veren aziz şehitlerimizi, vatan mücadelesi veren kahraman Mehmetçiği, 5 Temmuz günü kurtuluşumuzu temin eden harekatın komutanlarını, emperyalist işgalcileri vatan toprağından ilelebet kazıyıp atan İskenderun halkının bu büyük zaferi kutlu olsun.”

kurtuluş bayramı2

Festival Etkinlikleri Sürüyor

Öte yandan İskenderun’un kurtuluşu nedeniyle gerçekleştirilen ve dün başlayan festival etkinlikleri bugün de tüm hızıyla sürecek. Çeşitli branşlardaki spor etkinliklerinin yanı sıra, karma resim, heykel ve mozaik sergileri de sanatseverlerin ziyaretini bekliyor. Saat 19.00-22.00 arasında da 5 Temmuz Parkı-Sahil Şeridinde çocuklar için etkinlikler yapılacak. Saat 19.00’dan 24.00’e kadar da Uluslar arası ve Yerel Halk oyunları Anıt Alanı ve sahil şeridinde gerçekleştirilecek. 2 Nolu Belediye Gazinosunda 21.00-24.00 saatleri arasında Belediye Musiki Derneği Türk Halk Müziği Konseri olacak. Konserin konuk Sanatçısı Vildan Turan Akıncı olacak. 22.00-24.00 arasında ise Anır Alanındaki Halk Konserinde Zülfü Livaneli sahne alacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here