Çelik-İş Genel Başkanı Gül, Grev Tarihini Açıkladı: ‘15 Temmuz’

0
92

çelik-iş grev2Çelik-İş Sendikası’nın İsdemir içinde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısı coşkulu geçti. Site içindeki Orfe Pastanesi karşısındaki alanı dolduran çelik işçisi, grev konusundaki kararlılığını bir kere daha gösterdi. Bilgilendirme  toplantısına, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, İskenderun Şube Başkanı Metin  Önde, Şube Sekreteri Hacı Gönül, Şube Mali Sekreteri  Tuncay Avcı, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Musa Okcu ve Şube Eğitim Sekreteri Murat Kayış katıldı.

İşçilerin slogan ve alkışları arasında konuşmaya başlayan Cengiz Gül, yaklaşık 1,5 saat süren konuşması sırasında İsdemir yönetimine önemli mesajlar verdi ve İsdemir’de şayet uzlaşı olmaz ise grev tarihini 15 Temmuz 2013 Pazartesi olarak açıkladı. Genel Başkan Gül konuşmasının başında işçinin boynunun bükük kalmayacağına işaret ederek; “Bu tarihi günde sizlerle omuz omuza olmanın gururunu yaşıyoruz. Ben genel başkan olarak hepinizin hizmetinde olduğumu söylemeye geldim. İskenderun’dan belki görevim nedeniyle fizikken ayrıldım ama ruhum, kalbim her zaman burada oldu. Giderken de sıkıntılı gitmedim. Bizden sonra burayı yönetecek bir kadroya teslim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. İsdemir işçisinin ve onların ailelerinin asla boynu bükük kalmayacak. İşçi, örgütsüz ve sendikasız değil. Ne dümenler kurulursa kurulsun, ne oyunlar oynanırsa oynansın vız gelir tırıs gider. Bizim yüreğimiz aslan yüreğidir. Korkumuz yok. Başınızı asla eğdirmeyeceğiz” dedi.

Sakalımızı Öyle Ucuz Kestirmeyiz

İsdemir işçisinin sloganları, alkışları ve sevgi gösterileri arasında konuşmasına devam eden Cengiz Gül, İsdemir’de işlerin iyi gitmediğine işaret ederek; “Teşvik adı altına işten çıkarılmalar var. Altı maaşı teşvik diye veriyorlar sonra ‘biz senle çalışmak istemiyoruz’ diyorlar. İsdemir yönetimi adam gibi işten çıkarma yapsın. Direk ‘biz işten atıyoruz’ desinler. TİS’in en önemli maddesi işte bu teşvik olacak. Teşviki asla kabul etmiyoruz. İki çocuklu mühendis işten atıldı. O mühendis iş için Cezayir’e gitmiş. Başka atılanlar da var. Onların vebalini kimler taşıyacak? Bu nedenle TİS’de iş güvencesi de olacak. Cengiz Gül’ün sakalını kestirmek çok pahalı oluyor diyorlar. Evet, sakalımızı öyle ucuz kestirmeyiz. Az önce TİS’den çıktık. Bize birinci yıl için yüzde 6.30, ikinci yıl içinde enflasyon oranında zam önerdiler. Bu teklifi işçimize soralım dedik. Onlar kabul ederse hemen dönüp TİS’i imzalarız dedik. Şimdi soruyorum önerilen zammı kabul ediyor musunuz? Yine hayır diyorsunuz. Sayın genel müdür TV’den bizi izliyor, buradan ona sesleniyorum, teklifiniz kabul edilmedi, genel müdürlük binasından ayrılabilirsiniz, beni beklemeyin” şeklinde konuştu.

Çelik-İş Sendikası’na olan desteğin çığ gibi attırdığına da dikkat çeken Genel Başkan Gül; “Bölgenin tüm belediye başkanları ‘sonuna kadar arkanızdayız’ dediler. Kimse OYAK üst yönetimini yanıltmaya kalkmasın” diye konuştu.

çelik-iş grev3

Grev Tarihini 15 Temmuz Olarak Belirledik

Cengiz Gül grev tarihine de değinerek; “Grev tarihini 15 Temmuz 2013 olarak belirledik” deyince alanı dolduran binlerce işçi tam bir coşku seli oluşturdu.

Genel Başkan Gül; “Ayaklarımızın titremediğini herkes gördü mü? 15 Temmuz’da tüm İsdemir kapılarında grev gömleklerini hep birlikte giyeceğiz. Hak verilmez, hak alınır. Şimdi sizlere soruyorum. Eğer haklarımız verilmez ise 15 Temmuz’da hepimiz kapıda mıyız? Üç kez sordum üçünde de “Evet” dediniz. Bugün İsdemir ve OYAK yönetimine bir teklifim var. Gelin Karabük’teki gibi bir mutluluk resmi çizelim. 15 Temmuz’dan önce bu sözleşmeyi bitirelim. Bizim için mutluluğun resmi, davul zurnayla İsdemir ve OYAK yönetimiyle birlikte toplu sözleşme yapmaktır” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Gül son olarak Çelik-İş’e yakışır bir şekilde dağılalım uyarısı yaparak; “Bize yakışır şekilde bu alandan ayrılacağız. Kötü söz söylemeyeceğiz. Yiğit çelik işçilerine, bölge belediye başkanlarımıza ve basınımıza bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here